Vårsol!

Hallihallå från Wien!

Den här bloggen lever verkligen inte loppan just nu. Händer liksom inte så mycket här. I kombination med att det hela tiden händer nåt – plocka ner ettåring från bordet, stoppa vattenlek i vardagsrummet etc etc – och idag är dessutom Albin också hemma med en liten förkylning. 

Men, men nog med bortförklaringar, och kanske prata väder istället. För dig Lina! Här har det varit kallt och grått! Riktigt aprilväder. Snöstorm var och varannan dag, några hoppfulla solstrålar och sedan har något moln stormat fram igen. Men nu! Första riktigt sköna dagen på många veckor, och man kan sitta ute och få i sig D-vitamin och energi. Bäst. Matilda sover nu men när hon vaknar ska vi plantera vårblommor i krukor och slänga ljungen från i höstas. 

Så här såg det ut för några dagar sedan när vi vaknade. De flesta suckade men en familjemedlem jublade ”Nöö Nöö (snö), åka pulka” tills vi gjorde som hon sade och plockade fram pulkan åt henne. Nu står den här i solen i 15 grader och ser lite malplacerad ut.

I Wien ska det bli ännu en lockdown bestämdes det igår. Alla är så vana vid att mycket är stängt så jag tänker mig att man knappt kommer att märka någon skillnad. Restaurangerna som haft stängt sedan i höstas får inte öppna ännu heller och det mesta förutom matbutiker håller helt stängt över påsk. Nåt slags utegångsförbud blir det igen men eftersom man får gå på promenader och till parken så är det inte så stor skillnad. Sjukt att detta blivit vardag!

Längtar så efter att alla terasser får öppna igen. Nu finns det bara take away, i och för sig väldigt trevliga sådana.

Här köpte jag och en kompis israelisk mat en dag men blev ombedda att äta den minst 10 meter från stället så att restaurangen inte får böter.

Och här blev det kaiserschmarrn till middag en kväll för ett tag sedan. Stället har blivit en hit under pandemin, kanske för att man behöver just sådana slags sötsaker som tröst i tristessen och för att det funkar så bra som take away. Kaiserschmarrn är alltså strimlade pannkakor, som traditionellt serveras med sviskonsylt.

Och här har ni vår nyaste kompis:

En ny grill! Planen var att köpa nåt litet, kanske elektriskt, men så stod den här i trapphuset en dag och såg ensam ut. Det visade sig vara en grill som grannen skulle sälja och det här blev bekvämt för alla inblandade. Nu ska det ordnas grillfest! Eller det är kanske jätteförbjudet nu, men snart!

Nu ska jag plantera mera, tschüss!

4 Comments, RSS

Comments are closed.