Ut i det gröna

Här i gränderna kutade jag till butiken i fredags för att hinna köpa välling och blöjor innan veckoslutet (mitt liv är så dekadent). Hade nämligen precis fått höra att butikerna skulle vara stängda på lördagen på grund av helgdag, och på söndagarna är butikerna alltid stängda. Men, men, en minut över sju var jag framme och då var butiken redan stängd för dagen. Så det är en ny grej att vänja sig vid här, att alla butiker stänger tidigt och är söndags-och helgdagsstängda. I Sankt Petersburg var vår närbutik öppen dygnet runt och i Finland hittar man ju oftast någon kvällsöppen Alepa. Här får tydligen butiker som riktar in sig på turister hålla öppet lite mer flexibelt, och i centrum kan man hitta små matbutiker med söndagsöppet. De får ändå inte sälja sina städgrejer på söndagar, eftersom det inte är något turister förväntas köpa. Väldigt lustig approach. Vila – inte skura – på söndagar liksom. Här kan det bli lite som när man i Finland kan missa Alko före en långhelg, fast precis tvärtom. Här är det då blöjor och tvättmedel man ska bunkra upp med i tid, för en kyld flarra Grüner Veltliner får man köpa med sig från vilken heurigen som helst för en tia när andan faller på.


Det var i allafall ganska trevligt att tänka att precis alla butiker var stängda under helgen så inga praktiska inköp kunde göras till det nya hemmet, så istället blev det två dagar av promenader och heurigenbesök. En heurigen säljer vin direkt från en vingård och serverar enkel mat. På lördagen gick vi upp till Cobenzl där vi varit tidigare också. Det är en två kilometers promenad ganska brant uppåt, så när man väl är framme är vyn över vinodlingarna och Wien helt fantastisk.


På söndagen hade vi träff med Ellen och Benjamin och gick åt ett nytt håll. De hade passerat en helgöppenbutik i centrum och kunde deala Matilda ett paket Pampers. Efter tio minuter betydligt mindre brant promenad kommer man till de här landskapen.


Vi gick till en heurigen de blivit tipsade om och satt där under eftermiddagen och drack vin och druvsaft och åt olika små österrikiska snacks.

Ett barn somnade och det andra pausade i en hängmatta med en video.

Och sedan promenerade vi hemåt genom kvällen. Väldigt glad att vi hamnade i den här gröna stadsdelen efter tre år i centrum av vackra, men onekligen rätt trafikerade, Sankt Petersburg.

2 Comments, RSS

  1. Ellen 20 augusti, 2020 @ 11:27

    Vad näpna vi är med Albin hehe!

    • Linda 30 augusti, 2020 @ 21:12

      Ja visst är ni!Fler näpna promenader snart igen!

Comments are closed.