Tråkdag och i väntan på jultanterna

Idag har jag så tråkigt! Precis så där som det kunde kännas när man var liten, och bara hade så fruktansvärt tråkigt ibland. Löste det också på samma sätt som på det glada åttiotalet, och berättade för mamma hur otroligt tråkigt jag har idag. Det är bra att ha tråkigt ibland, sa hon nu precis som då.

Det är i alla fall på grund av en vecka inomhus med febrigt och snuvigt barn som vi börjar klättra på väggarna här i öster. Dagisbobbor förgyller definitivt vardagen. Barnet är tur nog ganska friskt idag, men vi tog ändå en sista lugn dag hemma. Igår var han ganska febrig och rosslig så jag tänkte att det var dags att låta en läkare lyssna på hans hosta. Här i Ryssland är det ganska vanligt med hembesök av läkare, och det är ju både bekvämt och ett smidigt sätt att slippa ytterligare virusattacker i väntrummet. Ringde läkarstationen och frågade om någon läkare hade tid för hembesök senare under dagen, vilket de hade. Tre timmar senare parkerade en ambulans utanför oss, och läkarstationen ringde och sade att nu är emergency doktorn här. Oj då, ibland blir det lite tokigt. Ambulansläkaren tyckte i alla fall inte att det var så konstigt, och jag förklarade för henne att jag absolut beställt tid till en helt vanlig läkare. Hade nöden varit stor hade en tre timmars väntan ändå varit lite lång, så det förblev ganska oklart vad det var för en tjänst jag lyckats beställa. Ambulansen var alltså från en privat klinik så vi riskerade inte några nödställdas liv medan hon noggrant mätte febern och skrev upp tips på hur man vårdar sin förkylning (kycklingbuljong, gröt utan mjölk, saltvattenspray). Albinski piggnade i alla fall till av att först vråla i högan sky när han fick syn på det livsfarliga stetoskopet, och sedan intresserat kunna titta på ambulansen som kommit för hans skull. Nu är jag flisk, konstaterade han nöjt.

Och i och för sig är det en liten överdrift att säga att vi suttit inlåsta med våra dagisbobbor en hel vecka, förra söndagen var vi nämligen i Finland på finlunch! Mamma fyllde 60 och vi ställde till med kalaslunch för att fira.

 

I övrigt väntar vi på jultanterna i detta hushåll. Tomte var ett nytt begrepp för Albinowski så det fastnade inte genast, och själv tycker jag jultanterna låter ganska lovande.

Comments are closed.