Tillbaka i staden

 Privjet!  

Idag hade jag danstimme med min indiska salsalärare och åt sjukt god lunch på ett koreanskt snabbmatshak. Tillbaka i den ryska vardagen med andra ord. Vi återvände för några veckor sedan efter en lååång och solig sommar som såg ut lite så här:

Orangea små flytvästar vart jag än tittade, få dagar med fler plagg än simkostym och var det en sådan dag så var det i form av bröllop eller annat flott. En alldeles underbar sommar. Och nu redo för hösten? Hmm, jag funkar inte riktigt så, är mera för evig sommar, men i allafall känns det ganska trevligt att vara tillbaka här i Sankt Petersburg.

I sann back to school-anda inhandlade jag två blommiga häften på Dom Knigi, den stora bokhandeln på Nevskij, här om dagen. Höstens to do-listor avklarar ju nästan sig själva om de är listade i häften med blommor och blader. Och har faktiskt en del att lista denna höst, ska vara ordförande för IWC här i staden och förhoppningsvis dessutom jobba lite på ett trevligt ställe.

Annat höstigt man ska syssla med istället för att sakna en svunnen sommar är ju sensommarblomstren.

Vi gick till blombutiken bakom konsulatet och köpte en präktig krysantemum. Ungerfär hrysantem visade det sig heta på ryska.

Och annars då? Här säljs det fantastiska hallon i varje gathörn och Albinowski är till sig av lycka. Vi var på Novaja Gollandia en dag och hälsade på flamingon och så finns det en och annan kanalbåt att titta på när man rör sig på stan.

 

Comments are closed.