Sommarstormen

Hej från skärgården!

Egentligen var det meningen att vi nu skulle sitta i bilen påväg tillbaka till stan, men det blev en sådan förfärlig storm att det inte kändes så lockande att lasta den lilla Bustern full av packning och barn och köra genom regn och rusk. Skjut alltid upp till morgondagen det du inte har lust att göra idag, som någon klok säkert sade. Efter en vecka av helt spegelblanka kvällar och sol varje dag blev det ett lite blåsigt och vått avslut.  Ganska mysigt ändå, med vinden som viner utanför och tända ljus och rödtjut inne. Nåja, slut på väderleksrapport för Skärgårdshavet.

Härliga dagar hade vi här på ön. Det passar de små liven att man gör precis samma saker varje dag. Mot slutet av veckan kom Niki, Lina och lilla Bernie-kusinen, och Albins lycka var gjord. Sedan dess går han två steg bakom Lina och frågar vad gör du, vadå, vilken, vem, va sa du?

Nu ska diplomaten jobba några veckor innan han är ledig igen ett tag i juli och sedan i augusti är det redan dags för Wienflytten. Vi har försökt planera lite tidtabeller för sommaren nu under veckan men det är inte helt lätt när det är svårt. Oklarheter så där som inställda tåg, stängda gränser och karantäner gör det trixigt att ta sig till Sankt Petersburg för att packa ihop. Skulle gärna åka en sväng och ta avsked av vår lägenhet som vi bodde i i två och ett halvt år. Trivdes verkligen där. Och sen skulle jag så gärna träffa kompisar och Lena och säga hejdå, men där får vi se hur det ens funkar med karantänregler under sommaren.

Har bytt mina ryskaböcker mot mina gamla gymnasieböcker i tyska. Jag läste tyska i två år då och gillade verkligen språket så är väldigt ivrig att fortsätta nu. Lite tråkigt är det att Albinskis fantastiskt gulliga ryska – väldigt flytande men med en mycket finlandssvensk accent- nu blir på hälft men känner att det är svårt att hålla uppe den på distans. Istället försökte jag smyga in lite tyska barnböcker här under veckan (här finns en massa sådana eftersom Albins farmor är tysk), men där var han var inte helt övertygad.

Men nu packa och sova så att vi kommer iväg imorgon i gryningen när stormen lagt sig. Hej!

One Comment, RSS

  1. Lina 7 juni, 2020 @ 18:49

    Veeem? Varför? Vaaaad? Så bra det blir när du bloggar!!!! Älskar!!

Comments are closed.