Solig lördag och stans bästa sushi

Hej från en strålande söndag i mellersta Europa ☀️

Här har landet långsamt börjat öppna upp lite grann och det i kombination med en frisk, solig vinterdag gör att man känner så mycket liv igen! Butikerna fick öppna igen för en vecka sedan efter en och en halv månad stängt. Och skolorna är också äntligen öppna normalt. Hoppas alla mutationer taggar ner nu så att det här inte bara är en liten parentes. Tre fjärdedelar av familjen åkte upp till vårt närmaste berg för att åka pulka igår och jag åkte in till stan för att promenera med Ellen.

Vi träffades vid Rådhuset där det finns en skridskobana som ser lockande ut.

Passerade ett torg med korgförsäljning.

Och så gick vi längs med Donaukanal och satt i solen och drack kaffe.

Väldigt bra förmiddag!

En annan solig men betydligt varmare dag (typ 12 grader) visade Linn mig stans bästa sushiställe. O.m.k heter det och finns i Leopoldstadt. I och för sig var det första gången jag åt sushi i Wien, men just så gott var det med tryffelmajonnäs osv att det får utnämnas till stans bästa av mig också. Alla restauranger och caféer får än så länge bara ha öppet för take away, men vi hittade ett fönsterbräde i solen där man kunde slå sig ner och luncha.

Här hade Matilda och jag åkt in till centrum för att jag skulle gå till en massör och räta ut min rygg som ibland inte gillar alla sneda lyft med ettåring. Jag ville att Matilda skulle sova dagssömn men hon protesterade några varv runt Karlskirche ”nej tuti, usch tuti, blä tuti” sa hon innan hon ändå slocknade snällt. Sedan visade sig att massören hade spenderat lockdownen läsandes alternativa medier och konspirationsteorier och efter en lång föreläsning var det oklart om jag hade unnat mig en avslappnade massage.

När vi inte åker in till stan hänger vi på lekplatsen runt hörnet. Har lärt känna några andra föräldrar som rastar sina toddlers där om dagarna så ibland blir det tyskalektion samtidigt. Så här ser det ut när vi leker kurragömma. Hon räknar alltså inte utan gömmer sig 🙂

Nu ska vi på middag till våra grannar, hej!

Comments are closed.