Solhälsning

Om jag tyckt att den här staden är ganska trevlig redan tidigare så är jag helt såld nu när allt är grönt igen och majsolen strålar som om det inte finns någon morgondag. Igår imponerade jag och Sebbesebastian på oss själva genom att ta en springrunda i Tavricheskijparken helgdagen till ära. Vi konstaterade att det enda rätta är att bo i ett land med ständig sommar (för detta är Sankt Petersburg ändå inte helt idealt). Tänker att konsulatet i LA gärna för höra av sig om två år.

Här har man firat Segerdag i förrgår och det är en ganska konstig grej. Dels lite första majkänsla, folk är lediga och glada och ute på stan. Och jag fattar att man vill fira att kriget tog slut och uppmärksamma stupade, men under de senaste åren har dagen fått mera fokus på uppvisning av krigsarsenalen och snack om nya krig och det känns ju inte så muntert. Dessutom klär många barn ut sig till soldater från andra världskriget och jag är bara så allergisk mot allt romantiserande kring krig och ond bråd död. Så vi skippade pansarvagnstjafset och myste i dammiga sandlådor i Tavricheskijparken och Sommarträdgåden.

Men till mindre krigiska teman. Vi var ju på yogaresa! Den här bloggen levererar sannerligen just så snabbt som jag fördomsfullt utgår från att ryska posten gör, för det är ju nog ett tag sen redan. Men alldeles underbart var det, Kroatien är fantastiskt vackert och yoga mår man bra av.

Det var yoga på taket varje morgon och kväll. Eftersom vi hade med vår vilda valp fick vi turas om så det blev yoga en gång per man varje dag.

Bästa yoga läraren!

Här hängde Albin under yogapassen. Det fanns en lekplats brevid men vem behöver sådana när man kan kasta sten i vattnet.

Och så gjorde vi utflykter under dagarna. Det här är nationalparken Krka, någon timme från Split.

Man gick på spångar längs med åar och flodar och ibland dök det upp ett episkt vattenfall. En bättre promenad!

En stadsutflykt till Zadar.

Resesällis.

Gillade staden.

Och nästa dag i Šibenik.

Gick i smala gränder med tusen trappor bakom varje knut och kom upp till nåt slags klosterträdgård där det såldes glass.

Klättrade upp till hög höjd för kvällsyoga.

Utsikten var helt fantastisk.

Och så klättrade vi ner igen.

Vi bodde i Murter som är en liten ort en dryg timme från Splits flygplats. Lagom sömnig ort som passade för yogaläger. Yogaläraren aka Albins farmor hade gjort ett super program för veckan och det var ingen sträng yoga retreat utan en mysig yoga treat där rosé och seafoodpasta var välkomna deltagare. En vecka man mår bra av helt enkelt.

Comments are closed.