Säg da till livetÅh vänner alltså. Finns det något bättre? Eller nu behöver vi ju som tur icke rangordna allt här i  livet, men om vi säger som så, en helg i Malaga med de bästa av vänner är inte fy skam.

Vi har snackat om att åka på kompisresa i hur många år som helst, men så har någon sommarjobbat eller ammat eller bott på andra sidan jordklotet och så har det skjutits fram. Men i år! Mitt i allt var vi många som kunde åka och vi hyrde en enkel liten lya på strandpromenaden i Malaga och flyttade dit för fyra dagar.

Som ni märkt är denna blogg ibland mer ett månadsbrev än en dagbok så det var inte direkt i förrgår vi flög iväg, men väl denna försommar. Det var första gången jag var i Malaga och blev helt betuttad i staden. Perfekt resmål för en långhelg med vänner.

En strand som fortsätter hur långt som helst. Plus för fina parasoll.

Och man kan ligga och läsa Elena Ferrante i timmar. Inga barn som rymmer. På grund av barn som rymmer eller allmänt kräver uppmärksamhet håller jag ännu på med serien, är nu på fjärde och sista boken och sörjer redan lite att det snart är slut.

Längs med stranden finns väldigt bra restauranger, chiringuitos, där man kan äta seafood och dricka rosé i timmar.

Och på kvällen är staden full av barer och restauranger. Vi hittade en takterrass där man kunde titta ut över den blekt pastelliga staden och en himmel som artigt matchade.

Och tapasrestauranger finns i varje hörn. Ändå hamnade vi på samma två av kvällarna, Papa&Pepe, men så var det så sjukt bra tapas också.

Vacker är staden dessutom! Kanske att försommaren är lite extra allt när det är en så vänlig grönska och blomstertid.

Och eftersom det här är ryska posten så kan jag rapportera att det hördes mycket ryska på Malagas gator och torg under dessa dagar och det var pga mig. Försökte prata medelhavska (på samma sätt som man i Norden ska prata skandinaviska) men problemet var att efter nästan ett års ryskastudier så hade min italienska, som för några år sedan var rätt så flytande, åkt in i ett svåråtkomligt hörn av mitt huvud och det rådde total språkförvirring. Så det blev istället konsekvent ryska i dagarna fyra och man kan kanske till och med hävda att engelska funkat lite bättre.


Vi hyrde en airbnb-lya några meter från stranden och kanske tio minuters promenad från gamla stan, funkade utmärkt.

Blir varm i själen av så här mycket tropiska träd på en och samma promenad. Drömstråk.


Tror inte jag tänkte en enda negativ tanke på fyra dygn och det kan väl ändå ses som ett rätt gott betyg för en resa.

Sjukt hur man kan tala oavbrutet från morgon till natt men ändå ha hur mycket kvar som helst som behöver diskuteras. Och ändå konstaterade vi på måndagen att vi knappt hade talat om jobb alls.

Och så avslutade vi med morgonpromme opp till toppen av en kulle för att kunna svara klart det på frågan om vi gjorde något annat än hängde på stranden om dagarna. Där uppe fanns en gammal fästning och man hade utsikt över hela havet och kunde hålla koll på att inga piratskepp närmade sig. Inga sådana denna morgon och vi tog en glass till frukost.

Blåa träd hörni! Lika ovanligt fint som den här resan tänker jag.

 

(Vissa av bilderna har jag snott av de andra,  t.ex. Anni som alltid tar fina bilder)

Comments are closed.