Rysk fredag, lördag och söndag

Det blev veckoslut och hela mitt instagramflöde gick på Flow. I Sankt Petersburg var det inte festivalfredag utan istället gick vi på mottagning på norska konsulatet. Mingel, bubbel och solig terrass. Livet som kanapéattaché har sina sidor. Förstod inte ett skvatt av talen på ryska, men de var roliga tyckte folk och jag skrattade med på rätt ställen för att inte bli avslöjad. Idag tog jag min första ryskalektion här, så nästa gång är det annan klang i klockan.

Via kollegers kolleger har vi hittat en barnvakt till barnet, och alla inblandade gav tio av tio poäng åt premiärhänget på fredagen. Albinski kommer att vara den första i familjen som lär sig ryska (hoppas inte den enda, halvpålitligt att ha sin toddler som tolk) eftersom Lena talar ryska med honom. Han sa redan sina första ryska ord på fredagen, paka paka (hejdå) när Lena gick. Min ryska var inte lika smidig, jag försökte fråga ifall det fanns några frågor innan vi gick, men lyckades istället tydligen fråga hur gammal hon är. Det uppstod en lite förvånad stämning, men som tur svarade hon glatt. Troligen är det galet oartigt att fråga en rysk dam i sina bästa år om hennes ålder.

Det sitter en rad med gulliga tanter utanför metrostationen och säljer blommor och bär och jag köpte en fredagsbukett av en av dem.

På lördagen var det 27 grader och sol, väder precis i min smak. Folk gillar att skrämma en med att vintern här är förfärlig men jag vänder dövörat till och låtsas att vi flyttat till evig sommar. Hur som helst, vi klädde oss i sommarbyxa och traskade mot parken. Där hade vi lekträff med en holländsk familj som vi kommit i kontakt med via kompisars syskon. Mycket trevligt att träffa folk och jag fick en massa bra tips om vad man kan göra på dagarna.

På kvällen fortsatte vi vara sociala och åt middag med Sebas studiekompis som bott i Ryssland i många år. Imponerades stort av att han hellre läste menyn på ryska än engelska. Mycket trevlig kväll och vi fick ännu mera info om staden och det ryska livet.

Gör hellre saker tre gånger än två, säger man i Ryssland (till exempel ska man må bättre av tre vodkashots än två) så på söndagen borstade vi än en gång håret och skorna och traskade iväg för att träffa nya vänner. Vi var bjudna på lunch hos en tysk familj som vi träffat när vi köpte deras bil. Passligt nog har de också en ettåring, och vi hade en himlatrevlig eftermiddag.


Tog en pastellgata hemåt, köpte glass och blev trötta i benen.

Bra sommarveckoslut!

2 Comments, RSS

 1. Clara 15 augusti, 2017 @ 09:38

  Heja Limpster!
  Ljuvligt ni verkar ha det, staden verkar vara helt underbar och blir så glad att ni verkar trivas och leva toppenliv!
  Måste komma och hälsa på min favorit Albinowski med familj snart, saknar er <3
  поцелуй, potseluy (tacka vet jag Google Translate!)

  • Linda 15 augusti, 2017 @ 21:49

   Hej kära Cluckster!
   Ja, här är så fint och du måste komma och hälsa på asap! puss!

Comments are closed.