Röda plåtar


Den ryska jättevolvon  åkte österut för en sista fixarvecka. Registerplåtarna ska lämnas tillbaka och eftersom det är rysk byråkrati inblandad, så gäller inte tex. ett formulär på nätet och postning, utan inspektion på polisstation och väntan på viktiga stämplar i dagarna fem. Vi har annars varit förskonade från rysk byråkrati eftersom vi på konsulatet inte varit tvungna att fajtas om arbetstillstånd, uppehållstillstånd och hyreskontrakt. Men eftersom bilen är vår egen så blev det ändå lite byråkrati så här på slutraken. Idag håller en flyttfirma på och packar ihop lägenheten på konsulatet och sedan åker grejerna ner till Österrike. Seba kommer ännu via Helsingfors innan han kör ner till Wien. Är alltid lite smånervis att ha honom på landsvägen mellan gränsen och Petersburg. Vägarna i sig är helt okej, i stil med vilken smal landsväg som helst, däremot är chaufförerna mycket mer kreativa än här att komma förbi varandra. Ibland har man kanske två långtradare framför sig, varav den ena känner för att köra om den andra, och kanske kommer det en bil bakom en som känner för att i precis i samma ögonblick också göra en omkörning och då tycker att vänstersidan av långtradarna är ett fullt gott alternativ. Så då har man på den smala vägen tre bilar i bredd framför sig, och kanske inte påtagligt färre som kommer emot en på andra sidan och det är då jag känner att det är för mycket ruskij stil på trafiken för min smak.


Här var det däremot lugn trafik. Rodde ett varv runt Hummelholmen en kväll för ett tag sedan och fångade sommarkväll.

Och så ett till igår för mig själv när barna var nattade. Kändes som att åka genom en akvarell.

Varför skuffa framåt när man kan utmana sig med att backa med släp. Syns inte på bilden men Matilda tycker nu att hon behärskar det här med att ta sig framåt och övar nu på att backa. Här med dockvagnen på släp.


Jag och barnen stannar på landet ännu i några dagar och åker sedan in till stan. Ska tvätta och packa ihop oss och i början av nästa vecka flyger vi iväg. Skippar alltså att åka med i Volvon eftersom M är nöjd ungefär fem minuter i bilen och det skulle betyda ca nio timmar och 45 minuter av mycket hög ljudnivå på autobahn. Ivrig att se Wien för första gången!

 

 

 

Comments are closed.