Restaurangliv

Servus från en bänk i skuggan i ett hett Wien! Matilda tar sig en sen tupplur och jag passar på att återuppliva denna stackars blogg som blev hängande med en bild på snöstorm hela våren. Ganska beskrivande dock, det var verkligen en kall vår där de sista veckor av coronastängt kändes sega. Men nu! Värmebölja och hela samhället öppnas upp igen och folk börjar vara vaccinerade! Vi ska strax gå och hämta Albin på förskolan och ta bussen upp till Krapfenwaldsbad för några timmar i poolen.

Tror vi ska hålla oss i barnpoolen eftersom den här intensiva lilla tösen inte är ett dugg rädd för vatten utan slänger i sig utan nåt direkt konsekvenstänk. Här var vi på lekträff hos Matildas bästis i början av veckan, precis allt är ju så mycket roligare i solsken.

Äntligen är caféerna och restaurangerna öppna igen! I över ett halvt år var de stängda, men sedan slutet på maj kan man gå ut och äta igen. Allt stänger lite tidigare än vanligt och så måste man visa upp intyg på att man är vaccinerad eller har gjort ett test. Och fylla i nåt kontaktformulär. Men sedan är det bara att slå sig ner och beställa! Take away-mat i all ära, men det är ju så festligt med stolar och bord och bestick och tallrikar och servetter!

Här var jag ute med några kompisar på en restaurang vid Stadtpark som heter Salonplafond. Fint ställe!

Och en annan kväll när vi hade barnvakt! Helt ljuvligt att strosa genom staden som vaknat till liv igen och sätta sig på en härlig terass.

Comments are closed.