Pantertanter och cirkuslejon

Det var lördag och planen var att gå på Ryska museet, den ståtliga byggnaden i bakgrunden. Men så gick det som så att tiden var för knapp, barnet för sprattligt och kaffesuget för stort och det blev ändrade planer. Men Ryska museet är högt på septembers to do-lista.

Hittade ett fint café på Italianskaja ulitsa. Med glass- och youtube-mutor satt vi där nästan en kvart. Sedan gick vi vidare för att hinna med dagens egentliga program, cirkusbesök.

Traskade förbi Kyrkan på blodet. Inte för intet som den heter så. Det kusliga namnet till trots ställde jag mig och log framför ett staket. Man vet att det är höst när jag går omkring på stadens gator i panterkappa. I år tänker jag att den passar extra bra eftersom det ändå är pantertanternas förlovade land vi flyttat till.

Tur nog var cirkuslejonen bara i grön plast. Upsala cirkus, Упсала-Цирк, är ett välgörenhetsprojekt som jobbar med cirkuspedagogik och utsatta ungdomar. Finlands konsulat har stött cirkusens verksamhet och därför fanns det knippen med jubileumsballonger över allt. En i familjen var helt i sitt esse och utbytte några ord med alla 102 ballonger. (Det var såklart Seba).

Gick omkring och lyckades missa de flesta uppvisningarna men hade det trevligt ändå. Sedan blev det kväll och vi hade så spännande program att det får bli ett eget inlägg (skoja, vi handlade makaroner på Prisma).

Comments are closed.