Ordförandeskap och lyckotårarEn bättre septembervecka hörni! Satt på en parkbänk och skrev mail i fredags när Albinski sov, och var efter ett tag tvungen att hitta en bänk i skuggan pga solen och hettan. Vardagsutmaningar man uppskattar en rysk höstdag.

Andra utmaningar är vad som helst för stillasittande aktivitet med detta energiknippe. Här försöker vi oss på picknick i Tavricheskijparken.

Och sedan sövande promenad runt den här lugna dammen. Eller är det en damm? En sjö kanske. I allafall ett ställe där fåglarna mår gott, de göds nämligen med gammalt bröd av alla promenerande stadsbor. It’s a thing tydligen.

Nu har jag inte enbart gått omkring och funderat på ankornas näringsintag utan faktiskt haft en massa kul i kalendern den senaste veckan. IWC:s hösttermin körde igång så vi har planerat möten, haft möten och planerat lite till. Jag är så himla glad för IWC, alltså International Women’s Club som jag skrivit om tidigare. Ett enkelt sätt att få en massa nya vänner när man flyttar till en ny stad och inte känner en kotte. Här i staden är vi drygt hundra medlemmar. Det ordnas program varje dag, allt från ryskaundervisning till balett och salsa och så lite kultur däremellan. Dessutom stöder IWC alltid lokala välgörenhetsorganisationer genom att ordna en vinterbasar som drar in miljoner. Rubel alltså, men det är ändå en nätt summa pengar som verkligen kommer till nytta i här.

I år är det alltså min australienska kompis och jag som ska vara ordförande för IWC så därför är det så många mail som ska skrivas. Jag tror det här året kommer att bli väldigt bra, gillar upplägget att vi är två ordföranden och dessutom råkar hon vara en ovanligt rolig typ. Vi ska ordna möten en gång i månaden och bjuda in olika talare. Så det kommer att vara mycket funderande kring intressanta teman, var det är kul att ordna möten (den här staden bjuder på de mest fantastiska salar, men vår budget är vääldigt liten så det gäller att tänka till) och så ska jag härdas lite i att tala inför stor publik och det är det ju alltid bra att öva på.

En dag hälsade vi på på dagiset här i stan och Albinski tyckte det var en hit. Om han börjar där lär han sig finska också, och det är ju ingen dum idé. Många av barnen på dagiset leker på ryska så tänker att han får det språket också. Ser redan framemot julfesten när den lilla tomten ska uppträda med julsånger på ryska och finska.

Vi försökte oss på en middag på Hamlet& Jacks efteråt men de hade stängt terassen för den här säsongen. Det blev Biblioteca istället, alltid ett säkert kort när man hungrar i centrum.

Och nåt annat kul på sistone? Nå men JA. Vi var ju på det finaste av bröllop. Ett härligt minibröllop i Ingå när Lina och Niki gifte sig. Vi var ett gäng familj och vänner och festen ordnades precis vid havet. Vigseln var så fin och trots att vi var ett mindre gäng än på många av bröllopen jag varit på tidigare, så var det nog fler tårar som fälldes. Skyller på den fina musiken. Sedan var det middag och tal och dans hela natten lång. När solen började gå opp gick vi till den mysiga lilla gäststugan precis på stranden som vi fick låna av Linas trevliga grannar. Ett av sommarens finaste veckoslut! Mina egna bilder blev alla suddiga men den här har jag snott från Linas blogg.

Och på tal om rolig fest så har jag nu upplevt rysk karaokefest. Absolut intressant. Ska skriva mer om det i veckan! Nu ska jag förbereda mig inför den kommande veckan, до свидания [dasvidania]!

Comments are closed.