November

Servus! 

Här är rullar vardagen på igen. Särskilt mycket händer det inte eftersom alla klubbar och hobbier är inställda på grund av lockdownen. Som tur är så håller ändå förskolan öppet, och likaså alla butiker. Seba jobbar hemifrån och jag har ett bakgrundssurr av OSSE-möten blandat med Matildas många frågor här hemma. Matilda och jag gör inte så mycket mer spännande än upptäcker en och annan ny lekpark ibland. Idag gick vi till en i närheten av oss, där gatorna ser exakt ut som Drumsö där jag är uppvuxen. 

Går man åt andra hållet från oss ser det inte lika mycket ut som på Drumsö däremot.

Jag har börjat se framemot att åka hem på jullov snart. Planen var egentligen att fira här med hela Sebas familj, men det lyckas inte i år. Så istället håller jag tummarna för att vi alla lyckas vara snuvfria och coronanegativa och kommer iväg till Finland för några veckor i december. En dag när jag nattade Albin sa han ”jag längtar efter mina vänner i Finland som förstår när man säger roskis”. Om jag inte hittar nåt jobb här så ska jag skicka en ansökan till Kulturfonden för en studie i finlandssvenskt identitetsbyggande hos barn i rikssvensk språkmiljö i Österrike

En dag när det ännu var oktober tog vi bussen upp till Kahlenberg, på berget bredvid oss, och så promenerade vi neråt. 

Tyckte våra hoods verkligen levererade den dagen. 

Det var före restaurangerna var tvungna att stänga så man kunde slå sig ner på en buschenschank. Alla restauranger måste hålla stängt för kunder nu i november men take away funkar. 

En annan dag, också före lockdownen, var vi bjudna till vänner i centrum. 

Och här var vi för en vecka sedan på tidig födislunch på Meisl&Schadn innan restaurangerna stängde följande dag.

Vi hade bokat bord inne men det råkade vara en så varm och skön dag så vi satt på terassen. 

Lagom till Apfelstrudeln vaknade M.

Och sedan gick hon och jag och såg en utställning med van Gogh, Cézanne och Matisse på Albertina. Vi hade sparat den till en regnig novemberdag men nu fick vi bråttom när museerna stängde för resten av månaden.

Och några dagar senare var det min födelsedag. Blev finfint firad av familjen på morgonen.

Och så fick jag champagne och blommor av två kompisar jag lärt känna här i Wien. Blev så glad!

Och den champagnen kom väl till pass när den veckolånga valvakan var över. Puh!

Och nu hade jag just jättemånga timmar tysk grammatik framför zoom. Inte de mest spännande timmarna i mitt liv. Min kurs som jag tar på universitetet var liksom allt annat tvungen att flytta online nu i november.
Nu blir det sen middag, tshüss!

Comments are closed.