När ett litet solsken fyllde två och en solig stad trehundrafemton

Lille Albinowski fyllde två år och hela staden var en fest i dagarna två. Nevskij stängdes av, och borgmästaren bjöd in till konsert på palatstorget. Eller Albin delar i och för sig födelsedag med Sankt Petersburg som firade 315 år så det bidrog till de storskaliga festligheterna. Just det där med en avstängd Nevskij prospekt i denna bilälskande stad var extra härligt, vi cyklade till stan längs med Mojkan upp till Nevskij utan att behöva frukta för våra liv, livskvalla.

Världens goaste solsken till gosse har nu firat sina samtliga två födelsedagar i denna stad eftersom vi förra året råkade hälsa på här just den dagen. Albin hade i år koll på vad födelsedag innebär och väntade ivrigt på sina gäster mormor och morfar, på plesenter och att få äta obegränsat med jordgubbar. Vi inledde festhelgen med picknickalas med kompisar i Tavricheskijparken på fredagen.

På lördagen åkte vi på en kanalkryssning (perfekt sätt att se staden, har skrivit om det här) och på kvällen var det konsert utanför Vinterpalatset. Man kan kultur i den här staden.

Och följande morgon sjöng vi för Albin och han fick öppna paket. Svårt att längre ta sig fram här i huset utan att flytta på en brandbil, taxibil, traktor eller grävskopa om vi säger så. Barnet jublade. Sedan skulle vi luncha på nytt favoritställe (ska skriva om det!) men eftersom vi ännu är amatörer när det gäller barnets födelsedagsfirande så hade vi missat med detaljen boka bord och fick komma på en plan B istället. Hittade perfekt bord och skålade för den stora dagen.

Drack kaffe på ett tak, blåste såpbubblor i Aleksandrovskij-trädgården och cyklade sedan hemåt. Bra födelsedag tyckte nog både staden och barnet.

Förresten skrev jag ett inlägg på konsulatets blogg för ett tag sedan, det finns här. Nu ska vi till stan och träffa Kirsi och Rauha, eller Kisi och Hauhau som dom också kallas i detta hushåll. Hej!

Comments are closed.