Mötet med mammuten och Lineriet i era öron

En av grejerna med småbarnslivet som inte är helt huippu är alla barnsjukdomar som de små liven drabbas av. Igår blev Albinski mitt i allt superfebrig och jag bestämde att den heta gossen skulle visas upp för doktorn eftersom det inte var första gången den här veckan. Som tur verkar det bara vara en vanlig förkylningsbobba men vi fick utskrivet en massa ryska medikament och blev beordrade fem dagar inomhus. Man tar sannerligen förkylningar på mycket stort allvar här i landet. Den här veckan har till exempel stadens skolor varit stängda på grund av en influensan. Nåja, vårsolen lyser med sin frånvaro idag (igår var det 12 grader o sol <3) och den lille verkar helt nöjd trots febern så en dag i soffan är kanske helt okej.

Men det var ju inte bara sjukstugerapport jag skulle leverera. Förra helgen hade vi vänner här och det var himla lyckat. Jag hade ivrigt planerat en massa barnvänligt program för hela helgen, men inte helt förstått vidden av projektet mata, tvaga och klä på ett helt sällskap och därtill ännu lyckas ta sig ut innan solen gått i moln (och då är det redan dags för lunch). Så vi hann med en av tre planerade programpunkter men alla var nöjda för det. Vid första försöket att gå på det zoologiska museet hade det redan hunnit stänga för dagen men de ryska hydrokopterchaufförerna gick bananas på isen på Nevan brevid, så ingen sörjde. Nästa dag hann vi in innan stängning och det var en hit. Ormarna var sjukt äckliga trots att dom var väldigt livlösa men mammuten kompenserade. 44 000 år gammal och enligt skylten den enda i världen som är både vuxen och intakt.

En taxichaufför berättade en dag när vi åkte förbi museet att det var hans favoritplats när han var barn, och när vi nu gick omkring på museet kändes det som att det inte var mycket som hade ändrats sedan taxichaufförens barndom på typ 60-talet.

Ett ställe som däremot inte ens existerade i fantasin i taxichaffisens barndom är dagens Novaja Gollandia (som jag skrivit om här). Då var det en sluten militärö och nu en plats med restauranger och parker som också kunde vara i Berlin eller New York. Där lunchade vi en dag och det var som vanligt väldigt bra.

I övrigt sken solen mycket väluppfostrat över staden under hela påsklovet och det gör att man inte behöver göra så mycket mer än promenera till någon trevlig lunchrestaurang för att vara nöjd med dagens program. Vi åt lunch på Rustaveli, en georgisk restaurang nära kyrkan på blodet. Supermysig och himla god mat, om ni nångång hittar er själva hungriga i denna stad är den ett bra val.

”Kan jag få kokoägg” hördes ca 800 gånger under helgen. Första 20 gångerna funkade det eftersom det var så himla gulligt och artigt av ett-åringen, sen kom jag ihåg att det kanske hör föräldrarollen till att ibland strängt säga nej till chokoförfrågningarna och säga nåt hurtigt om morötter istället.

Nu önskar jag er en skön helg och om ni vill att den är extra bra ska ni ha min svägerska Lineriet i öronen. Hon har nämligen blivit med podd, helt fantastiskt ju!

Comments are closed.