Midsommar & vingliga ben i små sandaler

Sommarhälsning! Det är 27 grader i vår lägenhet och klockan är snart midnatt. Egentligen älskar jag det för är en sommarivrare av rang, men det gör en lite seg kanske. Men några bilder från de senaste dagarna!

Det var midsommar och vi klädde oss i volang och åkte ut till Kimito.

Den lilla hittade genast projekt. Hur gulligt med matchande byxa. Också den här klänningen är sydd av min farmor för några decennier sedan.

Barnen lekte ute i det gröna.

Och hur länge som helst här i sanden. Klädde mig enligt uppgift och satt och övervakade stranden.

Väl hemma i stan gick vi ut och vädrade oss längs med vattnet.

Gick ett varv på stan och köpte en avskedspresent till Lena, en Marimekkotygväska och kaffe.

Följande dag vaknade lilla M som vanligt tidigt, och inledde sina projekt här hemma. Jag knäppte på televisorn som råkade visa en dokumentär om Helsingforskonferensen 1975. Den blev sedan grunden till OSSE (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa) som har sitt huvudkontor i Wien och det är med den som Seba ska jobba från och med augusti. Efter ett tag steg Matilda i allafall upp och sedan traskade hon iväg på vingliga, knubbiga små ben. Hon lärde sig liksom gå precis då.

Nu går hon omkring av och an här hemma och ser nöjd ut. Tror det blir väldigt bra nu när hon kan kryssa av det här på sin to do-lista och kanske ta det lite mer lugnt. Dock fick hon hybris, och nu klättrar hon upp på alla möjliga ställen hon inte ännu är mogen för, så som stolar och bord och hyllor, så det där med lugnt stämmer inte för oss andra.

Här gick jag igår och lyssnade på Mona Sahlins sommarprat.

Bra stad en sommarmorgon.

Och en sommarkväll. Gick förbi den ortodoxa gravgården.

Ner till lummiga Lappviken.

Fint!

Comments are closed.