Lockdown lifvet

Här blev det strängare lockdown för en vecka sedan eftersom den första ”light” versionen inte hade så mycket effekt. Nu är ungefär allt stängt förutom matbutiker och take away-mat från restaurangerna. Förskolan är alltså också stängd. Den saknar vi! Tur nog är detta bara för några veckor (får vi ju hoppas) och i och med att det är år 2020 och november så var ju ens förväntningar inte skyhöga. Egentligen känns det hela ganska odramatiskt. Båda barnen är lite snuviga så vi gör antagligen samma sak som vi ändå hade gjort dessa veckor.

Det är nu utegångsförbud hela dagen, men eftersom man ändå får göra undantag för att rasta sin hund, sina barn eller sig själv så låter reglerna mycket värre än hur det känns i praktiken. En vacker lördag känns livet i parken helt enkelt ganska vanligt.

Den här helgen råkade vara ovanligt solig för att vara november.

Strax efter fyra går solen ner och då kan det se ut så här om man har tur.

På söndagen åkte Albin och jag till Türkenschantzpark för att få lite nya vyer.

Dagen före butikerna och skolorna stängde skaffade jag nya vattenfärger och papper och nu sitter en liten fyraårig konstnär här hemma och tolkar lockdownen i rött.

Rast.

Den här personen går omkring och har olika egna projekt och är rätt nöjd tills hon mitt i allt anser sig vara mycket missförstådd och då är allt annat än nöjd. Senast gällde det en mycket högljudd önskan om att få sova dagssömn med Albins cykelhjälm på huvudet.

Fick blommor av min kompis Katja i Moskva, och de piggade upp vårt vardagsrum i många veckor.

Den enda tyskan vi hör pratas är Peppa Pig och hennes gäng, men så är det också ganska mycket Peppa man hinner med i lockdown. Hittade till och med matchande glassar när man vill festa till det lite.

Försöker gå ut på en ordentlig promenad varje dag. Lätt med sol och sällskap. Lite segare dagar som i dag när det är dimmigt och grått.

Och så väldigt mycket Netflix om kvällarna. Mer spännande är inte livet ute i världen för tillfället. Väldigt lite julmarknader för att vara Wien. Nu ska vi ut en sväng, så att det sen är roligt att gå in igen. Hej!

One Comment, RSS

Comments are closed.