Livet på landet

Är inte mer unik än att jag när dagarna blir långa och värmen sveper in förvandlas till en som trivs bäst på landet. Tror mig nio månader om året vara ointresserad av att packa ihop sällskapet och åka till landsbygden pga av att jag trivs bäst i stan, men det kan också bero på att jag ogillar att packa. Får typ lite packningsångest, och dessutom har det blivit fler tandborstar och mera grejer att ha koll på. Den här gången kom alla tandborstar med men min tandskena blev hemma, så åker hem om några dagar utvilad men med några millimeter kortare gaddar.

Jo för jag och kaoskanin ett och kaoskanin två åkte ut till mina föräldrars sommarställe i fredags och är ännu här. En inte helt förfärlig grej med föräldraledigt är ju att man inte behöver bry sig så väldigt mycket om vad det är för veckodag ifall solen skiner. Så vi blev här för lite sommarlovsdagar. Familjens fjärde medlem åkte österut för att jobba redan för ett tag sedan och vi saknar honom såklart mycket, allra mest jag varannan morgon 5.30 när Matilda är jättepigg och jag alls inte är jättepigg. Ganska bra går det ändå att vara på olika ställen i och med att man vet att det är för en ganska kort tid. Vi ringer videosamtal, och varje gång Matilda får tag på min telefon nu så vrålar hon Babba, babbaaaa in i skärmen.

Jag är en ny utvilad människa eftersom min snälla mamma tagit varje morgon med lilla M sedan vi kom ut hit till landet. Alla sover ju bättre i landsluft, så även tur nog den lilla ettåringen, men väldigt mycket har de nog hunnit göra innan jag har stigit upp om morgnarna. Alltså känslan av att sova ut, gillar så. Är mitt i allt en positiv person igen som kan tänka halvklara tankar.

Och lite energi behövs det ju för att underhålla en ettåring dagen lång. Fyraåringen är mycket nöjd här ute, han traskar efter sin morfar och så bygger de en båt, sjösätter en eka eller går omkring med varsin skottkärra. Den femtandade racertaxen däremot, håller troligen på att få en sjätte tand vilket kanske är väldigt obekvämt. Och så är hon kanske frusse över att inte ännu kunna gå och har svårt att lugna ner sig på kvällarna när det finns så mycket sprätt i benen. Och så är det det här med att hon så tydligt uttrycker ’kan jag få en sjunde körsbärstomat tack’, och klart hon blir stött när vi inte genast förstår att det är just en sjunde tomat hon är ute efter, när hon vrålar och hötter med näven. Visste inte ens att barn gillar tomat (annat än som ketchup då).

Här var hon nöjd ett tag. Egen simbassäng, lyx.

Men alltså förutom intensiv så är hon ju så hjärtskärande ljuvlig. Här klädd i en soldräkt från 80-talet som min farmor sytt till mig.

Och angående Wien då? Läste gårdagens blad, eller kanske förrgårsdagens, och det fanns en intressant analys om korruptionsskandalen i österrikisk politik med kopplingar till ryska oligarker. Så det kändes ju som en fin koppling mellan de två länderna (skoja). Sen fick vi ännu fler goda nyheter angående augusti, Österrike har nu tagit bort karantänreglerna för folk som reser från EU-länder och gör inte heller coronatest när man reser in i landet. Hoppas det håller till augusti, oklart hur det skulle gå om någon försökte sticka in en bomullspinne i näsan på argsinte A.

Avslutar med en bild på en lurvig familjemedlem som inte var här nu men som drack vin på vår balkong förra veckan.

Comments are closed.