Inte vilken tisdag som helst

Regnig tisdag, men inte vilken tisdag som helst utan bröllopsdagstisdag! I ett tidigt skede fattades det dock misstankar om att inte alla äktenskapligt inblandade var helt på det klara med att det är jubileumsdag idag, när det än en gång kom upp önskemål om utflykt till Ikea. Efter en försynt liten påminnelse diskuterade vi oss fram till att vi inte bott i så pass fjärran land, under så pass lång tid att köttbullar, potatismos och lingonsylt på Ikea är den festligaste måltiden man kan tänkta sig. Så inget Ikeabesök alltså, utan istället gick vi till en restaurang som heter Schengen. Jag hade kollat in stället många gånger, men tänkt att det är för fint för att ha med barnvagn i ett hörn. Men det visade sig vara ett avslappnat ställe. Klientelen består av både familjer, kolleger och kompisgäng. Snyggt inrett, god mat. Tumme upp! Kuriosa: Stället är beläget precis runt hörnet från finska konsulatet och tidigare när schengenvisumärendena sköttes härifrån ringlade sig visumköerna långa, ända till den knuten, därav namnet.

På väg på middag, notera kalasbyxan

För två år sedan var det sommarens vackraste dag och vi gifte oss på Fölisön vid en fin gammal ek. Att ordna bröllop är bland det roligaste jag gjort. Lite småstressigt före eftersom vi krånglade till det och hade vigseln ute på en gräsplätt, och då hade ju ett ösregn eller en nitisk parkvakt kunna ställa till det. Dessutom häller inte 138 glas kall skumpa upp sig själva, men det gick galant (med hjälp av ljuvliga vänner och familj). Middagen och festen var på restaurangen på Fölisön. Och det blev världens dag! Överraskningssång, toastmastersuccé, middag, tal, fest och partybåten in till stan. Och kärlek!


Fotograf underbara Jannica Luoto

En rolig grej här i Sankt Petersburg är alla bröllop vi ser var och varannan dag. Här gifter man sig inte bara på lördagar, utan under veckans alla dagar, och Tauriska parken är populär för foto och häng nu under sommaren. Intressant ändå hur alla gäster kan ta ledigt en måndagseftermiddag för bröllop. Och glammigare lekparksvardag gillar vi.

Comments are closed.