Gullkrona och Gollywood

 

Högsommarhälsning!

Efter två veckor i Korpo har vi åkt till Bromarf igen. Läser inredningstidningar, dricker kaffe och lyssnar på Matilda som snarkar i skuggan. En del av familjen har åkt till Hangöby för att tanka båten och ska sedan åka och titta på Rilaxmonumentet. Det är ett minnesmärke här i viken brevid oss för slaget vid Rilax, när Ryssland besegrade den svenska flottan i vikarna norr om Hangö i början av 1700-talet. Lite kul är att minnesmärket i Ryssland för samma sjöslag är en kyrka på vår gata som jag passerat varje gång jag gått in till centrum de senaste åren.

Det känns som att den här sommaren pågått väldigt länge. I Korpo roade vi oss med att åka på olika utflykter över dagen.

En dag var vi i Nagu och lunchade på Köpmans. Vi råkade på kompisar som bott länge i Berlin och jag fick tips på hur man lär sig tyska. Deutsche welle har en lär-dig-tyska sida där man kan testa sin nivå och sedan studera vidare. Verkar himla bra.

Albin åt glass i hamnen och var nöjd. På det här stället tänker jag alltid på en gång för fem år sedan när Sebas ring råkade flyga i sjön när vi tog upp kapellet på båten. Efter en timme av envist letande fiskade han upp den från bottnet med en småfiskshåv och vi levde lyckliga i alla våra dar.

Tittade på båtar i hamnen, köpte fisk och åkte tillbaka till Korpo.

Följande dag kom vänner vi lärt känna i St Petersburg på besök. De ska flytta till Moskva i höst och alla var glada över att vi lyckades få till en träff innan det.

Åt middag när barna hade somnat och satt uppe sent och pratade viktigheter, så som hur Hollywood blir Gollywood, Havanna blir Gavanna och Hawai Gawai på ryska. Hur lustigt. Gamburger är också en klassiker.

Katja har en instagramblogg på ryska med ganska många följare, så nu vet några tusen ryskspråkiga lite mer om Korpo skärgård än tidigare.

Här har vi byggt en och annan sandkaka.

Och här kan man som vissa skölja fötterna efter sandstranden eller som andra släcka törsten efter stranden.

Gabys hamnyoga blev populärare för varje dag.

En kvällstur till Nötö. Tur att folks semesterbilder är så intressanta, annars skulle ni sluta läsa nu.

Har hälsat på hos favoritgrannar ibland.

Den sista helgen blev vi fler på ön, när ett gäng kusiner med föräldrar anlände. Firade Hannas födis.

En mycket solig lördag åkte vi ut till Gullkrona. Så himla fint! Tips till alla barnfamiljer som båtar. Eller utan barn för den delen, då kan man ju till och med ta det lugnt.

Det blev en lunch i skuggan.

Inne i ett båtskjul hittade vi bilder från tidigare decennier och på en av dem var barnens farfar. Så rolig överraskning.

Och ännu ett stopp på Brännskär påvägen hem. Sedan återvände vi till ön och då hade Lina och hennes gäng anlänt! Nu måste jag väcka ett barn som sovit alldeles för länge, hej!

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.