Gulligheter i april

– Vi har nu två valpar i familjen. Albin har fått en lurvig kusin som heter Fantomen och är en brun liten labradoodel. Alltså lyckan är stor, en hundvalp i familjen, en väldigt söt dessutom. Det är min bror och hans sambo som har denna ljuvliga lilla hund och jag är mycket ivrig inför sommaren när alla valpar ska vara på grönbete på landet.

– Albinski har börjat trotsa, och det här vore kanske inte annars så väldigt gulligt men han trotsar på ryska. Svaret på de flesta frågor är för tillfället ett bestämt NJET.

– Albinowskis ryska i allmänhet är väldigt gullig, han lär sig ryska av sin barnvakt och kan olika viktiga ord som kanin & morot & flygplan. På svenska babblar han på mest hela tiden och det jag hör mest för tillfället är olika saker ”mamma ska fiska”, alltså fixa <3.
– Okej nu är det bara Albin på gullighetslistan, men en annan inte helt ogullig grej var när vi en dag gick in i den ortodoxa kyrkan brevid oss när vi var på upptäcktsfärd på gården utanför, och det var mässa så som det är varje kväll. Albin lyssnade en stund på kören som sjöng men hade sedan ett bättre förslag: sjunga bä bä! Och så vrålade han sjunga bä bä med en just så hög stämma som små barn har. Smet ut med sötnöten ganska snabbt. Och på tal om kyrkor och musik, en helg när mina föräldrar var och hälsade på gick vi in i Kazankatedralen, en mäktig katedral mitt i stan mittemot Dom Knigi på Nevskij prospekt som jag aldrig hade gått in i. Klockan var 18 och det var lördag och mässa på gång. Musiken var superfin, som en bättre konsert. Dessutom verkar det vara väldigt okej att titta in ett tag, folk kommer och går hela tiden och det finns ju inga sittplatser utan alla står. Se det som dagens Sankt Petersburgstips om ni befinner er på Nevskij någon tidig kväll.

Nu är vi inte i Sankt Petersburg utan landade i Kroatien igår och ska vara här på yogaläger hela familjen. Så ivrig, kanske åker jag hem rak i ryggen och harmonisk i själen om en vecka. Dessutom lyser solen mycket snällt och det ska bli super att se Kroatien för första gången. Namaste!

Comments are closed.