Grüss Gott!


En snabb rapport från Wien medan Matilda tar sig en lite lur. Vi har ännu inget internet hemma så vågar inte ladda upp så många bilder. Här allt bra! Resan gick fint, alla många kappsäckar kom fram och i Wien mötte Seba oss på flygplatsen. Vi bor i Grinzing, en stadsdel utanför centrum som är väldigt mysig. Lägenheten hade jag sett bilder på tidigare och den kändes genast ganska bekant. Jag är världens snabbaste på att känna mig hemma på olika ställen så tycker redan att det är rätt självklart att vi bor just här. Dock väntar vi ännu på flyttlasset så det är väldigt tomt i lägenheten. Och ekar till alla grannars stora lycka, ingen kan ha missat att vi flyttat in om vi säger så. Vi har köpt uppblåsbara madrasser och så äter vi från de kärl vi hade med i packningen, vilket råkar vara en fin kaffeservis inköpt i Petersburg och Matildas kaninporslin och BabyBjörn-set. Jag hade ändå hoppats att flyttlasset skulle ha kommit idag, det är nämligen redan i Österrike men väntar på någon stämpel på något dokument som ingen hinner med pga semestertider. Så det lär bli en vecka till med barnplastsked som smörkniv.


De första dagarna var det lite kallt väder, underligt höstigt faktist, men nu är det sommar igen med trettio grader och sol. Barnen har varit ganska intensiva pågrund av alla nya intryck så vi har hängt ganska mycket hemma på den egna gården och i de närmaste kvarteren. Sparar spanska ridskolan och olika slottsparker till någon vecka med mindre coronarestriktioner och lugnare barn.

En stor skillnad mot de första dagarna i Petersburg då för tre år sedan är att jag här förstår vad folk säger och vad det står på olika skyltar och det underlättar ju verkligen. Har talat med olika trevliga grannar som önskat oss välkomna, och det har gått ganska fint trots att jag inte talat tyska sedan gymnasiet. Kör med ett väldigt finlandssvenskt uttal och hoppas på att det verkar lite österrikiskt, uttalet är ju lite annorlunda här. På caféer och i butiker lyckas jag dessutom oftast avsluta med da da , harasho, spasiba, men det lär väl också försvinna efter ett tag.

Igår åkte mamma och jag in till centrum för första gången och det var verkligen magnifikt. Vi träffade Ellen, min mammas kompis dotter som bott här i några år, och hon visade oss runt på stan och så åt vi middag på ett vackert torg, Judenplatz. Finfin första kväll i centrum!

4 Comments, RSS

 1. Lina 7 augusti, 2020 @ 22:48

  Yey! Österrikiska posten är igång!!!

  • Linda 10 augusti, 2020 @ 00:32

   Yey! Ska hålla upp Lina-takt 🙂

 2. Ellen 9 augusti, 2020 @ 20:36

  Yeah! Välkommen till stan 😉

  • Linda 10 augusti, 2020 @ 00:28

   Danke! Så glad att ha dig här!

Comments are closed.