Glad påsk!

Glad påsk från Wien! Lite trött påsksöndag för min del, vaknade av oklar anledning klockan fyra imorse och kunde inte somna om. Gick först noggrant igenom grejer som behövde ältas – både dåtid, nutid och framtid- så där som man gör den tiden på dygnet. Sedan bestämde jag mig för att plöja internet istället och hann både läsa en massa intressanta reportage i DN, kolla igenom jobbutbudet på FN här i stan och gå igenom vad svenska LA-baserade instagramkändisar sysslat med på sistone. Nu är jag uppdaterad!

Över den här bron gick jag en dag, den går från andra bezirk över Donau, Donauinsel och till de här byggnaderna som kallas Vienna International City. Där har bland annat många FN-organ sina huvudkontor. Där vill jag hitta ett jobb nästa höst när Matilda äntligen kan börja på förskolan! Nu var jag där för att möta familjen som varit på drive-in coronatest och för att vi skulle uträtta ett ärende i huvudbyggnaden.

Vi bor vid kullarna i bakgrunden, inte särskilt långt från Donau. Här kan jag tänka mig att cykla till jobbet om morgnarna! Checka in i den internationella kontorsbyggnaden, där det dessutom är förbjudet för barn att gå in av någon anledning haha. En liten dagdröm under den här evighetslånga coronaföräldraledigheten.

En del av FN-byggnaden och en liten makthavare.

I övrigt har jag myst omkring i vår trädgård som en gammal hemul och tittat på allt som slår ut så fint nu. När vi flyttade hit var det redan torr sensommar och inget blommade längre, men nu visade det sig till exempel att ett av träden är ett körsbärsträd. En rosa dröm!

Buskarna blommar också i gult och grannen har ett Magnoliaträd (eh, tror jag) som doftar ända till oss.

Så här såg det ut för en vecka sedan när vi åkte in till Volksgarten och träffade vänner.

En lekpark man inte har något emot att hänga i!

En annan dag var vi upp till Cobenzl på berget (eller kullen om man frågar en österrikare från en annan del av landet) brevid oss. Där finns en husdjurspark och nu hade många av djuren fått ungar.

Jag fick gosa med en kaninunge, lycka.

Och det var shortsväder i mars! Varade inte många dagar, men ändå, shortsväder i mars gillar vi. Sen blev det april och betydligt kallare men det tiger vi ihjäl.

Påskafton och jag klädde ut barnen och de undrade varför i hela fridens dagar de skulle ha en gammal trasa knuten under hakan, men fann sig i det då det utlovades påskägg. Skakade på huvudet, tittade menande på varandra men stod ändå där och log mot kameran i väntan på choklad.

Äggjakt! (eller älgjakt som min telefon alltid ändrar till, mössan hade ju varit helt korrekt för det också)

En fruktsallad imorse för att jämna ut att alla åt sig mätta på choklad dagen innan.

Och så här hoppas jag det ser ut imorgon igen när vi går ut på vår lagstadgade motionsrunda (här är lockdown igen, den här gången heter det Osterruhe, men motionera får man).

Comments are closed.