Fredag, sol och perukmakeriet

Alltså finns nog inte smidigare sätt att resa än med Allegro mellan Helsingfors och Sankt Petersburg? Vi tog sista kvällståget igår och barnet somnade bums, vi åt en sen middag, alla passkontrollanter och gränsövervakare var trevliga, tåget var punktligt som vanligt och internet funkade hela vägen (bra för mig som såklart råkade lämna mitt finska nummer kvar i Ryssland). Alla ska alltså hoppa på tåget till Petersburg nästa gång ett litet resesug uppstår (och visst borde VR börja sponsra denna blogg?). Mysfaktorn sjönk lite först när vi klev av på järnvägsstationen i Helsingfors, Brunnsgatan är inte jättebra på att få en att känna sig välkommen.

Vi vinkade av en så väldigt höstvacker stad igår. Nästa gång vi ses har nog alla gula löv fallit tror jag. Såg redan säkra tecken på att vintern är i antågande, hela fem pälsmössor kunde jag räkna till när jag gick hem efter ett möte i centrum. Men hellre kallt o friskt än regn och rusk. Lite av en bedrift ändå att vi lyckades flytta till en stad med ännu tråkigare väder än Helsingfors? Men kallare vintrar lär det vara, så kanske lille Albinowski egentligen är en mycket lyckligt lottad liten unge som har en vit vinter framför sig.

Och idag var det en härlig frisk dag i Helsingfors. Satt först en evighet hos min frisör som förfasade sig över mitt gröna hår (vårt vatten ger mitt hår en halvskön grön nyans). Frisör på ryska är förresten ett fantastiskt ord, парикмахер = perikmaher, alltså PERUKMAKARE. Några timmar senare var det i alla fall mindre gröna toner och jag gick ner till havet och njöt av solen och skärgården. Åt sushi på en parkbänk och hängde med mamma, bra eftermiddag.

Och efter fredagsmiddag hos min kära svärmor avslutades dagen på Ysin med ljuvliga typer och vi diskuterade allt som behöver diskuteras. Fint att vara här!

Comments are closed.