Föräldraledig 2.0

Hej från en solig trädgård i östra Österrike!
Här är det sommarväder igen efter en dag av kallt och regn som fick mig att komma ihåg att uppskatta värme och sol. Höll på att bli lite hemmablind och bortskämd av det vackra vädret men det löste en blöt kall dag snabbt. Tydligen kan här vara sommarväder ända in i oktober, och det tycker jag är väldigt trevlig information att få. Allt är lättare när man bara klär flocken i shorts och t-shirt och ramlar ut i solig park.

Dagen började som vanligt med fem-minuterspromenaden till föris.  Den här veckan har lämningarna verkligen gått bra. Albin vinkar glatt av mig och Mini-Matte och så går han och leker. Kanske bästa starten en dag kan få. Sedan gick jag till vårt närmaste café på en cappuccino och croissant med en mamma från Ungern som har sitt barn i samma grupp. Och när Matilda ganska snabbt tröttnade och bara gjorde rymningsförsök och gnagade på alla stolsben gick vi via vår närmaste park en sväng och så hem till egen trädgård.

Matilda bökade runt lite på gården, övade sin balans och åt en näve småstenar som second breakfast. Jag uppskattar verkligen nu mina lugna föräldralediga dagar. Förra hösten när Matilda var mini flängde vi runt på möten i och med att jag ännu var ordförande för IWC i St Petersburg tillsammans med en kompis. Och efter det en vår där Albins dagis stängde i mars och inte öppnade på hela våren. Och så flytten hit och anpassningen till det nya landet. Men nu känns det verkligen att den nya vardagen börjat och det ska nog bli bra!

Steker bananplättar och packar upp det sista i hemmet. Ska kolla upp en föräldra-barngrupp jag blev tipsad om, och försöka hitta någon yoga eller pilates där man obemärkt kan smyga med in en vild ettåring.

En grej jag verkligen saknar från förra året är min bästa måndagspilates hemma hos min tyska kompis. Ser ni mini-Matilda?

När Matilda somnade fortsatte jag med ett språktest på nätet som jag blev på hälft med nångång i juli. Deutsche Welle har bra sidor för att öva sig i tyska och nu har jag gjort de nivåtest som finns och borde vara på nivån B2. Lite mer tyska hade jag kvar i minnet än jag trodde. Jag läste några kurser tyska i gymnasiet, men skojade sedan till det och bodde först ett år i Frankrike och ett annat i Italien och avslutade nu med tre år av hemmasnickrad  ryska. Däremot har jag alltid hört tyska talas i och med att min svärmor är tysk. Nu är det i alla fall dags att plocka fram min inre Günther som jag nog alltid vetat att legat på lur någonstans i bakhuvudet. Helst skulle jag ta någon intensivkurs vid universitetet men det är lite svårt i sällskap av Matilda. Ska kolla efter en kvällskurs eller kanske en privat språklärare att träffa ibland. Och tills dess fortsätter jag med min tyskabok från gymnasiet, Neue Adresse, vars layoutare måste ha varit drabbad av ett rejält solsting.

Och en orelaterad bild från söndagspromenaden på det. Nu ska vi ut en sväng.

Comments are closed.