Flytt österut

För en vecka sedan packade vi våra kappsäckar, vinkade hejdå och tog tåget österut.

Att vi ser så euforiska ut beror nog på förvåningen att vi är på stationen i god tid och alltså högst antagligen kommer att kunna gå på tåget helt lugnt och sansat och inte så där svettigt och panikartat i sista sekund (som kanske också hänt) och dessutom med packade kappsäckar, påklädda, matade och med pass och visum i behåll. Och så kändes det skönt att äntligen vara på g efter ett halvår av planering och fundering.

Tågresan gick som en dans, Albinski sa godnatt och sov snällt en stor del av resan. Jag levde drömmen och satt med min bok (Elena Ferrante <3 ) i en nästan tom tågvagn när vi swishade förbi spännande finska kulturlandskap (gran, gran, gran, gäsp).

Tre och en halv timme senare var vi framme i vår nya hemstad. Vi var här några dagar i maj tidigare i år så staden kändes bekant och välkomnande. Albin tyckte vår nya lägenhet var ungefär det bästa han upplevt i sitt lilla liv och sprang runt mellan de tomma rummen och tjöt av glädje. Sedan gick vi ut och promenerade i Tauriska parken och köpte glass av en barsk dam i glassuniform. Det blir bra det här!

 

2 Comments, RSS

  1. Netti 17 augusti, 2017 @ 22:31

    Jag fnissar högt och myser stort när jag läser om dina vardagsäventyr! Kram på er!

    • Linda 18 augusti, 2017 @ 21:56

      Hurra att du gillar! Jag kommer till Hfrs om några veckor och då kan vi liveuppdatera varandra om vardagen. Kram!

Comments are closed.