En fredag i februari

 

Så här såg det ut någonstans strax utanför Viborgs tågstation en dag för någon vecka sedan när bebi och jag var på snabbvisit i Helsingfors. Jag minns att det här var ungefär det första jag såg av Ryssland när jag åkte Allegro för första gången för knappt tre år sedan. Kände inte att det var direkt kärlek vid första ögonkastet. Men sedan kom vi fram till Petersburg och det var en vacker vårkväll och resten är historia.


Så här soligt och fint var det ännu i fredags när jag fört Albin till dagis och åkte till Vladimirskaja för veckans tennislektion. Älskar tennis men är halvbegåvad. Ett års paus har inte heller gjort under för tekniken men nu! Passar på att öva när jag har en kompis som lämpligt nog är tennislärare.

Handlade glass och havregryn från Finland i Prisma minimarket här i hoodsen.


Hoppade på en gammal skruttig marshrutkabuss som tog mig hem snabbt. Det är privatägda minibussar som stannar var man vill. Då ska man hojta att man vill stiga av och jag hoppas alltid att någon annan ska av i samma hörn och kan sköta snacket. Känns inte som att dessa minibussar alltid skulle klara besiktningen i andra länder. Men nu tror jag det kommer någon ny lag som gör att de ska ersättas med vanliga bussar.

Hämtade Albinski på dagis och hittade en snögubbe framför ryska museet. Och sedan gick vi hem och firade veckoslut, snön smalt och vi var på en jättetrevlig långlunch med andra petersburgfinlandssvenskar.

Och Matilda som främst kört med backen i de senaste veckorna knäckte nu krypkoden. Mer om det en annan dag!

 

 

Comments are closed.