En favorit i repris


Längtan till landet tog över förra veckan och vi packade tandborstar och blöjor och resesängar och leksaker och byteskläder och snuttefiltar osv osv i en halv evighet, och när den ryska jättevolvon var fylld körde vi till Ingå. Hade några härliga dagar där, Matilda kröp omkring och betade och Albin hittade en håv och försökte fiska gädda med den.

Vi hälsade på Lina, Niki och Bernie och blev bjudna på en massa god mat, härligt sällskap och till och med champagne. Stället är verkligen en dröm. Det mest dramatiska som skedde var när Albin och jag upptäckte nåt som slingrade sig i gräset bredvid oss, men det visade sig vara en oskyldig kopparorm ute på tur. Eller kopparödla då, eller varför inte  skallerödla,  som Albin sa i en av våra många debriefingar.

Här kan man sitta och gnaga på en gammal toffla och leva livet. Hur som helst, vi tackade för oss och jag tänkte att hit kommer jag gärna igen. Och vet ni vad? Dit åker jag imorgon igen! Och den här gången utan en massa små varelser utan självbevarelsedrift! Ska vara där med bara två svägerskor. Husmorsvila, svägishäng, sovsemester, långlunch, vinlunch, kanske årets första dopp. Jag är så ivrig! Ser mina båda kära svägerskor ganska ofta nu när vi är i Finland, men vi talar sällan i sammanhängande meningar eftersom någon av kusinerna ofta och högljutt vill nåt. Så det här blir så bra, så bra.  Det har varit lite si och så med nattsömnen för Matilda den morgonpigga på sistone, så en natts ostörd sömn låter som en ganska bra inledning på sommarlovet!

Här är förresten den lilla damen idag när vi promenerade till Drumsö för att bli bjudna på fredagsmiddag hos mina föräldrar. Hej!

Comments are closed.