Doppet i Donau och sandlådan vid Schönbrunn

Här håller höstens första förkylning oss hemma den här soliga septembermåndagen. Tycker ändå Albins motståndskraft klarade det väldigt bra med tre förskoleveckor utan minsta snuva, efter en så lång tid utan förskola. Bara en oskyldigt rinnande näsa verkar det här handla om men coronan gör ju att man håller sig hemma för minsta lilla symptom. Vi sprider i alla fall ut alla leksaker i hela huset, kollar på Peppa Pig på tyska och klipper gräsmattan. Väldigt glad över att vi råkat få trädgård, vi bor i första våningen i ett höghus så gården utanför hör till vår lägenhet. Bekvämt vad gäller att rasta barnen. Och bra i osäkra coronatider, ifall här skulle bli lock-down igen som i våras.

Här ökar coronan nu ganska snabbt, under några dagar med 800 nya fall per dag. Det betyder mera masktvång, från tidigare ska man ha ansiktsmask i kollektivtrafiken och mataffärer och apotek, men nu gäller det också när man går in på restauranger och i alla övriga butiker. Men livet här fortsätter ändå ganska normalt och det rör sig mycket folk på stan och folk går ut och äter på restauranger och caféer. Däremot är här såklart inga turister vilket gör att det säkert känns helt tomt på stan för dem som vet hur här brukar se ut på sensommaren. 

Innan förkylningen gjorde vi i allafall olika roliga grejer. Sommarvädret håller i sig här, så en lördag tog vi U-bahn några stationer och gick till Romawiese, en simplats vid Alte Donau. Tog sommarens längsta simtur, och vattnet var härligt friskt och luften varm.

En dag gick Matilda och jag iväg till svenska kyrkan för att delta i deras barngrupp och träffa lite andra barn och föräldrar.

Kungen och drottningen höll ett vakande öga över oss. Väldigt trevligt var det och jag tänker börja gå dit en gång i veckan.

Matilda slocknade i vagnen och jag kunde gå på spontanlunch med Seba som nu distansjobbar några dagar i veckan pga av coronan.

En sallad senare och fortfarande ett sovande barn i vagnen.

Gick vidare till Sievering som är stadsdelen precis brevid där vi bor och hittade ett mycket bra mini-torg. Köpte blåbär och broccoli.

Och solrosor.

Föjande dag åkte Matilda och jag ut till Schönbrunn och träffade nya kompisar vi lärt känna i barngruppen dagen innan. Först irrade vi omkring ett tag och sökte rätt avtag i den jättelika parken.

Barnen lekte i sandlådan och vi kunde prata livet i Wien.

Väldigt mysigt café.

Och sedan en promenad med slocknade barn på det. Schönbrunn som annars är Wiens mest besökta sevärdhet var helt absurt tomt när man stod framför slottet. Här myllrar det vanligtvis av turister men nu var det mest breda tomma sandgångar.

Och en Matilda som tar en paus och skäller lite på en hund som avslut. Hon är rolig att gå på gatan med nu för hon säger vov vov vov till varje hund och slutar inte före hunden inte längre syns till, men då har det oftast dykt upp en ny att hälsa på.

2 Comments, RSS

Comments are closed.