Det här är en dammtuss

Hallojs här är vi igen i det östra grannlandet. Minusgrader så dunjacka och mössa fick plockas fram igår när vi gick ut för att rasta av oss.

Tog ett varv på gården utanför kyrkan. Njuter av att barnet inte ännu kräver lekparker varje dag utan lika nöjt undersöker löv. Ni vet som när vi var små och endast lekte med kottar.

Vägen till butiken i kvarteret bredvid kan kännas lång om man är mycket liten själv så det pausades ibland. Ingen brist på bilar att titta på i denna trafikerade stad.

Vi small talkade lite med en grannkråka på vägen hem. Jag delar verkligen inte min sons intresse för fåglar (flygande loppbon) men det gör däremot våra nya landsmän. Det matas duvor och ankor (och samtidigt råttor borde man ju förstå urk) i varje hörn och damm i denna stad. Inte okej.

Laddade ner lite olika lärdigspråk-appar för att friska upp mina ryskakunskaper efter veckoslutet i Helsingfors (det finns seriöst inget språk man glömmer så snabbt). Det här är en dammtuss tyckte WordDive att var viktigt som fjärde mening på nybörjarnivå. Lite speciellt kan man tycka, och dessutom inte aktuellt i detta hus där Albinski är i utvecklingsfasen ”inte utan min sopborste”.

Men nog om vardag, på veckoslutet var det kalas. Först 1-årskalas i Berghäll.

Och sedan förlovningsfest hos Lina&Niki i huset bredvid. Hemmafest, hur roligt är inte det, syns kanske att ivern var stor.

Och förutom kalas så åt vi frukost på olika ställen med trevligt folk under helgen. Här har jag hunnit ta en tugga av min macka innan jag kom ihåg att jag ju är lifestyle blogger nuförtiden och självklart ska dokumentera mina avocadomackor. Kuuma har dom bästa och är annars också stället att äta frukost på om man är i Rödbergen. Det var dagens tips, hej!

2 Comments, RSS

 1. Gaby Gahnström 28 oktober, 2017 @ 09:37

  Älskar Ryska posten! Härliga bilder och texten flyter lätt och oansträngt som Neva genom St Petersburg 🙂 Håller med om att dammtuss möjligtvis inte är det ordet man förtvivlat söker efter när man har tappat bort sig i Pietari, Men vad sägs om kuorma-auton perävaunu som min lär-dig-finska app tycker att jag absolut borde lära mig??

  • Linda 29 oktober, 2017 @ 22:22

   Tack kära Gaby! 🙂
   Haha, nä det är ungefär lika oanvändbart! App-makarna vet ju redan att vi strugglar med världens svåraste språk, kan de inte lite jobba med oss?
   Kram!

Comments are closed.