Dagens serumtips, ett vegoarirecept och taxen Pushkin

Det finns vanligen inget fnasigare och blekare än ens fejje i medlet av januari. Men jag tror jag har hittat något så fantastiskt som en produkt som faktiskt hjälper mot allmänt jobbig, vintrig hud. Trots att rysk vinter bjuder på väldigt lite D-vitamin och betydligt mera snåla vindpustar rakt i trynet, så har jag inte haft den där torra, svidande, röd-bleka känslan sedan jul. Och det nya sedan jul är Lumenes Sisu Urban Hydrating Serum. Man hör ju redan på namnet att serumet behövs när januari nyper en i kinden. Morgon och kväll i några veckor, och jag känner faktist att det gett resultat, huden är liksom mjuk och snäll. Serumet är menat för att ge fukt och skydda mot storstadens föroreningar, och det kommer väl till pass i denna avgasiga storstad. Se detta som dagens tips från er ryska skönhetsblogg.

Över till matbloggen, hej! Jag har följt med Linns vegoari, och när jag tänker efter inser jag att vi också kört vegetariskt här de senaste veckorna. Eller till stor del också de senaste månaderna, jag är lite skeptiskt inställd till rysk köttproduktion så det har liksom blivit så att vi inte tillagar något kött hemma. Istället blir det mycket belugalinser (känns passande här), kikärter och ägg. De senaste dagarna har Fried Rice stått på menyn, lunch som middag. Kanske det godaste som finns? Så här: koka massvis med ris, så mycket att det finns några slevar att steka i många dagar när hungern slår till. I med lite gurkmeja för extra färgeffekt. Ha färdigt tvagade grönsaker i kylskåpet för ytterligare sänkta middagströsklar. Hacka sedan det som känns rätt i stunden, alternativt det man hinner medan familjen piper efter mat. Lök, vitlök, zucchini, morot, kinakål, röd&vitkål, blomkål. Kanske hittar man en öppnad burk majs eller en påse ärter i frysen. Fräs och gör plats i mitten för några ägg som får stelna lite innan de blandas med och får bli helt klara. Krydda med soja, lime, chili och olika asiatiska såser och sist men inte minst koriander <3. Alla jublar.

I övrigt gillar jag de kalla och klara vinterdagarna vi haft på sistone, det ger så mycket mer energi än duggregn. Har börjat med en ny verbform i ryskan och min ryskalärare sa att det här är det svåraste i språket, men jag tyckte vi förr också varit inne på att nu först blir det knepigt. Albinski och jag hänger i stadens parker och igår träffade vi taxen Pushkin och det var ett ganska sött möte när valparna hälsade på varandra. Och på tal om min valp ska jag nu återgå till att bygga torn, det verkar vara mycket brådskande. Nästa gång rapport från Mariinskij!

Comments are closed.