Bulle på ryska och ny hårfärg

Jag hade min tredje ryskalektion häromdagen och den här gången kom min lärare Elvira hem till oss. Det var kul för då fick jag öva de fraser jag lärt mig hittills – hej, välkommen in, hur står det till, vill du ha kaffe, med eller utan socker? Svaret på den sista frågan är oftast med socker här i Ryssland lärde Elvira mig, och den lilla sockerskålen fick en uppgift för första gången typ någonsin.

Vi drack kaffe, åt bulle (bullushka på ryska, hur gulligt ord) och studerade våra papper. Albin gav oss ungefär sju minuter, eller precis så länge hans bulle räckte, och sedan tutade han menande och meddelade att det fick vara nog med så konventionella och exkluderande studiemetoder och beordrade oss till lekmattan. Så nu kan jag säga bland annat ’kan jag få leksaken, kan jag få bilen och ge mig bananen tack’ på ryska. Väldigt användbart det också.

Tidigare på dagen hade vi lunchat med en internationell baby-toddlergrupp. Albin gillade upplägget med lekhörna, jag gillade att träffa trevligt folk i liknande livssituation. Träffen var okristligt tidigt, redan halv elva, vilket innebär totalt kaos när vi packar iväg oss. Vi var orutinerade efter sommarlovet men kom faktiskt iväg i tid, dock med ostruken skjorta och det gröna håret i nödtofs. Det GRÖNA håret ja, det ser ut ungefär som om jag hade hittat en gammal hårmascara från nittiotalet. Vattnet här är så kopparhaltigt (tror jag efter att ha konsulterat google) så att mitt hår antagit en snygg grön ton. Inte bara en liten nyans som en självkritisk blick kan ana, utan all in sjögräsgrönt som möts av medlidande ’uff’ (av kompis) och gapskratt (av man). Dagens Petersburgstips blir att skippa hårtvätten om ni hälsar på hos oss.

6 Comments, RSS

 1. Lina Markkula 20 augusti, 2017 @ 20:48

  Har hänt mig också vid längre utländska vistelser. Silverschampoo löser det hela. Låt det bara verka lite längre. Puss på er!

  • Linda 21 augusti, 2017 @ 13:21

   Tack, bra att veta! Jag testar nu bikarbonat, askorbinsyra och andra huskurer. Hoppas jag har nåt hår kvar efter att jag betat av alla tips på nätet, hehe. Puss!

 2. Clara 21 augusti, 2017 @ 03:27

  Hahaha, Ojnej. Lite små osmidigt att få grönt hår oplanerat bara för att man tänkt fräscha till sig…såg faktiskt väldigt grönt ut på en av båtski-bilderna 😱men förhoppningsvis är livet som grönhårig ganska bra ändå, du får ta med ert Afrika/lejonkungen tänk o tänka ”Hakuna Matata” på den! Puss!

  • Linda 21 augusti, 2017 @ 13:28

   Livet som grönhårig är mycket bra tack! Och tur är det eftersom vi ju ska bo här ett tag. Vi hörs om när det passar dig med en helg här! Puss!

 3. Karin 28 augusti, 2017 @ 13:00

  Bullushka! Bullushka är det bästa jag hört! Och som kommentar till det senare bloggtexten: ni hade världens ljuvligaste bröllop, tänk att redan två år sedan ❤️❤️❤️ Tänk att jag var så friii då, tänker jag dessutom nu med nyfödd! Any day now om sju månader kan jag dricka skumpa igen på fina kalas?

  • Linda 30 augusti, 2017 @ 00:04

   Jag vet, fattar inte att det det är två år sedan! Och ni hade ju också bröllopsdag nyligen, puss på det! ps. vi åker till Finlandet imorgon, tänk om man skulle lyckas råka mötas i ngt skede

Comments are closed.