Bland flyttlådor och vindruvsklasar

Hurra för flyttlasset som äntligen har anlänt! Det har varit tio väldigt ekande dagar här i den tomma lägenheten men för tillfället fylls den av olika random grejer som jag inte sett sedan mars. Matbord, soffa och säng ser jag fram emot! Kastruller och tallrikar kommer inte heller att slå hål i sidan.


Vi väntar fortfarande på att få internet hem till oss, här kan man tydligen alls icke gå och skaffa sig en portabel liten wifigrej i någon shop, utan man ska ha rätt dokument och vänta jättejätte länge. Så det gör vi nu och jag surfar vidare på mitt långsamma finska nät i telefonen (vilket betyder få och suddiga bilder här i bloggen ett tag till). Vår bil åkte också idag in på check för att få rätt stämplar och intyg innan vi kan registrera den här, vilket också tar många många veckor. Man måste ju vara noga med pappersarbetet tycker man i Österrike.

Den senaste veckan har gått helt okej, men inte är det helt lätt att flytta en liten flock kaoskaniner och försöka anpassa dem till ny miljö. Att vi inte haft våra saker i kombination med att jag inte kan staden alls har också gjort dagarna ganska ostrukturerade. Barnens mormor var här i en vecka vilket var en perfekt mjuklandning i allt det nya, eftersom Sebas jobb dessutom började samma dag vi kom hit. Men, men det blir nog bra nu med sakerna på plats och dagiset som börjar om några veckor.

Väldigt vackert är här hur som helst, och jag är glad att vi bor lite utanför stan. Precis brevid där vi bor börjar vinområdena, och vi åkte upp till Cobenzl på lördagen och hittade en liten husdjursgård. Kände att det var underhållning på rätt nivå och köpte årskort direkt.

Lunchade på ett ställe brevid, det var mycket semmelknödeln och schweinsbraten på menyn men jag fegade ur i hettan och beställde en ickelokal halloumisallad. Men vinet var såklart lokalt och väldigt gott.

Och sedan satte vi oss här och drack druvsaft i hettan med utsikt över vinodlingarna och Wien nere i dalen.


Albin rusade ner mot staden och fick skjuts upp tillbaka. Väldigt ivrig för många turer upp hit under de närmaste åren!

Nu ska jag ordna bland flyttlådorna lite!

 

 

 

2 Comments, RSS

  1. Lina 14 augusti, 2020 @ 23:23

    SÅ pepp på att hälsa på! wiie

    • Linda 19 augusti, 2020 @ 15:45

      Jaaa! Hoppas ni kan komma mycket snart!

Comments are closed.