April, April, der macht was er will

Der April macht was er will säger man på tyska vilket kommer från hur otroligt olika väder en enda månad kan bjuda på. Från varmt och sol till snöstorm. I måndags blev jag bjuden på kaffe i trädgården hos en österrikisk mamma jag lärt känna här i lekparken, det var t-shirtsvarmt och jag småstressade lite över huruvida Matilda skulle få för mycket sol på de runda kinderna. Köpte några små tuber spf50 på hemvägen för att sprida ut i olika väskor och fickor för överraskande solstrålar. Och följande dag gick vi till förskolan i full vintermundering genom en iskall snöstorm. Ändå lite störigt i och med att man pga lockdown inte får göra några normala saker alls – inomhusaktiviteter, caféer, butiker, museer –  allt är fortsättningsvis stängt. Det som skulle vara en vecka ”Osterruhe” är nu förlängt till början av maj. Tycker synd om alla skolbarn som sitter hemma och butiker och restauranger som aldrig får öppna och Albin vars fotbollsträningar inte kommer igång. 

Imorse gjorde jag ett gurgeltest och så gick vi iväg ut för att träffa samma vänner som i måndags. Här i Wien får man sedan julen ta ut gratis snabbtester på apoteket och sedan några veckor kan man göra gurgeltest hemma gratis. Man får testerna i vissa butiker, så följer man instruktioner via en app och lämnar in testet i samma butik. Ett halv dygn senare har ett labb analyserat och man får sitt PCR-resultat. Smidigt! Säkert ett ganska dyrt system. Men jag gillar att man underlättar testandet, i och med att det är så många som är helt symptomfria.

Bland annat min svärmor som fick sig en släng i mars. Jag funderade precis på när hon månne kan komma och hälsa på oss nu när hon har antikroppar. Och så möttes jag av den här artikeln idag när jag läste morgontidningen. Som alltså handlar just om henne och hennes väninna och det här med intyg. Lilla Svenskfinland <3

Det var inte många andra ute än traktorn, min granne Jelena och jag när vi gick upp till Kahlenberg tidigt i lördags. En knapp timme tar det och är en otroligt vacker promenad, och rätt ansträngande också.

Men uppe på toppen finns ett café som öppnar tidigt. Den cappuccinon blev utnämnd till veckans kaffekopp.

Och eftermiddagen spenderades i samma miljö. Barnen och deras kompisar rastade av sig upp och ner mellan odlingarna. Behöver bara en vallhund nu så är gänget komplett!

Den här tösen var nöjd som få idag när vi åkte spårvagn. Oftast står vi bara och ser på när de åker (inte klokt så mycket spännande jag upplever i vardagen) men idag behövde vi åka några hållplatser. Lyckan var stor. Lite som det kommer att kännas för oss alla sen när allt får öppna igen och man får göra grejer på riktigt.

Comments are closed.