Anteckningar från ett soffhörn

Andra juli! Känns som att sommaren redan pågått väldigt länge. Bra sak alltså. Särskilt som vi i år avslutar den finländska sommaren ganska mitt i, redan i slutet av juli, och åker till Österrike med flyttlasset. Seba håller precis på och whatsappar mig från Petersburg där han har börjat packa våra grejer. Så jag distanspackar mitt ryska hem från en soffa i Bromarf. Inget man kanske såg komma när vi packade iväg oss för en vecka i mars. Har i allafall bestämt nu att det inte blir nåt mera Petersburg för min del innan flytten, väldigt konstigt att inte se vårt hem nåt mer, men det blir jobbig med karantän och barn i bil och så. Har fortfarande ganska mycket kontakt med mina närmaste kompisar i Petersburg, och sen är ju det goda med staden det att den också i framtiden är bara några timmar från Helsinski. Tänker mig veckoslutsresor dit om några år.

Här har vi det i alla fall väldigt bra. Förra veckans värmebölja gick delvis till att de små var snuviga och vi satt inne i het lägenhet i stan för man kan ju inte ta nysande unge till badstrand i dessa tider. Mot slutet av veckan var de i allafall återhämtade och vi åkte  till landet.

Men först en kväll ute med mina svägerskor.

Åkte till Västra Nyland och världen bästa strand. Kolla sanden! Långgrunt är det så passar för kortbent sällskap. M tog livets första simtur och benen sprattlade som om hon hade babysimmat hela sin uppväxt.

Följande dag kom barnens kusiner på spontanbesök från Hangö. De underhöll sig i timmarna många utanför vedlidret på Albins (nästan) självbyggda båt, och övriga timmar på stranden. Att underhålla barn en solig dag är så lätt.

Sedan kom regnet och jag tyckte det var lämpligt att mysa upp sig i ett soffhörn med kaffe och böcker och njuta av att göra ingenting. Tyvärr höll ingen med mig och genast efter frukost stod jag ute i trädgården klädd i sydväst från 70-talet i ösregnet.

Men sen blev vi bjudna på plättar!

Och igår åkte jag och Albinski in till byn och träffade vänner. Praktiskt att en av hans favoritkompisar är son till en av mina favoritkompisar. Först fick de leka av sig på skolgården. Hur idyllisk skolgård?


Och sedan fish and chips i hamnen och glass utanför butiken. Alla nöjda.

 

 

Comments are closed.