С новым годом!

Gott nytt år på er! Trots att det inte gått mer än en vecka ännu av 2019 gillar jag detta år skarpt. Året började med att jag fick veta att jag väntar en vilt sprattlande liten flickbebi. Är så glad och lättad av att allt såg bra ut på ultraljudsundersökningen! Om allt fortsätter fint så får vi en liten bebé i slutet av maj. Precis runt Albins treårsdag. Planen är att bebisen föds i Finland och så stannar vi i Helsingfors de första månaderna eftersom det råkar bli sommar samtidigt. Jag åker säkert hem redan i början maj ungefär för att minska sannolikheten för tågförlossning med toddler som doula.  Sedan får vi hålla tummarna för att barnets far hinner hoppa på ett tåg och komma fram i tid när det gäller.

Andra bra saker i år är att vi åkte till Teneriffa igår med kompisar. En vecka av sol (och blåst!) innan vi tar i tu med den ryska vargavintern på allvar. En kompis från St Petersburg är faktiskt här också, så vi ska ha lekträff på Playa del Duque på tisdagen, kul! Dagens sötaste var Albin och hans polare Saga som sprang hand i hand till parken idag och Albin som läspande konstaterade ”Saga, Saga visst ska det bli loligt att gå till palken”. Minimänskor alltså <3

Och förra året i ett nötskal då? Året då jag fick till en vardag jag trivs med i en stad som var helt ny för mig när vi flyttade dit. Gillar verkligen livet i St Petersburg nu. Den första hösten gick åt till att hitta vänner och rutiner och sysslor och lära känna staden. Och nu flyter allt på så fint så att jag nästan blir lite stressad av tanken att flytta bort rätt snart, vi har bara hälften, det vill säga ett och ett halvt år kvar. Fast okej, halvfulla glas osv.

Albin som lärt sig tala har också varit så fantastisk att följa med. Från en liten ett och ett halvt-årings första gulliga meningar till en två och en halvt-åring som talar i ett kör om det mesta men mest om bilar, ibland traktorer. Helst på flytande finlandssvenska men talar någon något annat språk med honom så svarar han bestämt på ryska :).

Så här såg det ut en dag på jullovet när vi hälsade på kompisar i Evitskog. Albin satt tyst ett tag och tog in situationen och så ropade han mamma det här är verkligen fint.

4 Comments, RSS

 1. Ampu 7 januari, 2019 @ 13:30

  Ljuvliga Albin 😊 så kul att våra killar äntligen fick leka med (och lite slå) varandra 🙈! På sommaren igen!!!

  • Linda 14 januari, 2019 @ 17:55

   Haha, vi gör ett nytt försök i sommar! Tack för senast, det var så kiva!

 2. Jonski 8 januari, 2019 @ 04:36

  Grattis till flickbebin – vad ljuvligt! Skrattade högt åt toddler-doulan haha!

  • Linda 14 januari, 2019 @ 17:54

   Tack!! 🙂

Comments are closed.