Vinter i Wien

Hej bloggen och himmel så länge sedan sist! Det råkade bli en jättelång oplanerad paus över jullovet. Men nu är den här urspännande rapporteringen från ett stängt Österrike tillbaka igen. Vad har hänt sedan sist då? Vi åkte till Finland och allt gick väldigt fint trots att hela coronakarusellen gav mig lite resfeber. Det var så många test som skulle tas och regler som skulle följas, men sedan när allt väl var överstökat och alla hölls friska och krya så var det verkligen så otroligt skönt att landa i lite normalt liv i några veckor. Öppna butiker och caféer och framförallt inget förbud att träffa folk. Det var härligt att se alla nära och kära och barnen hängde med mormor, morfar och farmor hela jullovet. Julfirande i dagarna många, lekträffar med kompisar och kusiner. Underbart var det. Alla nöjda!

Havet kan jag verkligen sakna ibland i Wien och nu passade vi på att promenera till Löyly. Drack glögg på terassen och beundrade böljan den blå(grå).

Strandhäng.

Fint men folktomt.

Envisa bebin beslutade sig för att vagn inte längre var för henne. Nej tack, jag har slutat, sade hon bara när man försökte placera henne i vagnen för att inte bli jättesen. Min kickboard, sade hon sedan och så kickboardade hon hem genom stan som om det ens är möjligt när man är bara ett år.

Nyårsafton hos vänner och jag envisades med familjeporträtt, fick ljummen respons men en bild blev det!

Sen kom snön och lyckan var stor!

Seba åkte tillbaka till Wien för att distansjobba på lämplig distans (distansjobb från Finland går inte arbetsgivaren med på). Barnen och jag blev kvar ännu en vecka för att åka pulka och se folk. Vi flyttade in hos mina föräldrar och hade en mysig vecka på Drumsö. Matilda började kalla sin morfar för pofa och det var så otroligt gulligt och hördes ganska många gånger den veckan!

Avslutade med eldprovet att flyga ensam med små rufsiga typer som gärna springer åt var sitt håll. Men det gick bra! Och bara allt skulle bli lite normalt igen så är det verkligen inte särkilt svårt att ta sig mellan Helsingfors och Wien, bara två timmar var vi i luften den här gången.

Och snön fick vi med oss från norr! Lockdownen här förlängs hela tiden och ska nu fortsätta någon vecka in i februari så den biten är ju ganska tråkig men Albin kan i alla fall börja förskolan imorgon och det är bra!

Alltså så här soligt var det bara en dag men det är ju då man ska ta fram sin kamera.

Pulkaåkning med utsikt! Efter att ha landat lite i att vara tillbaka här i Wien (vill liksom vara både i Helsingfors och här) så ser jag nu verkligen fram emot våren här. Det var skoj att träffa alla nya vänner här igen och planera osäkra skidresor för senare i vinter. Oklart om restriktionerna hinner upphöra innan snön smultit, men hoppas kan man ju alltid!

Comments are closed.