Midsommar, balkonglivet och bebis med till Petersburg

 

Seba har återvänt från den ryska svarven och midsommarfirandet kan börja. Vi ska fly storstadslivet och åka ända ut till Esbo och hänga med vänner som bott i London fram till i våras. Kul! Sedan blir det en utflykt till Rönnskär någon dag under helgen, för att få en dos hav och skärgård också. Är väldigt pepp på en midsommar i stan som inte kräver att packa och planera och sitta i färjköer.

Lilla Matilda har blivit rund om kinderna och beter sig fortsättningsvis väldigt väl. Piper ibland lite när det kniper i magen, men annars verkar hon vara en harmonisk liten typ. Albinowski börjar varje dag med att pussa henne och idag sa han ”jag älskar henne, ska vi ta med henne till St Petersburg?”. Så nu kan hon nog anses accepterad i flocken.

Skillnaden på ett och två barn för oss är att med ett spädbarn satt jag hemma i amningsbubblan och kunde kolla på tv-serier i timmar och sedan gå på en lång promenad eller ut och äta som vanligt med ett sovande barn i vagnen. Med två barn har vi flängt omkring sedan hon var två veckor, Matilda har redan varit på Borgbacken, Sveaborg, rododendronparken och Högholmen. Luncher ute är mer sällsynta och restaurangmiddagar har hon inte alls fått uppleva. Däremot många lekparker och en och annan strand.

Här på Högholmsfärjan började vi tala med en familj från St Petersburg och till min stora häpnad hade jag lite ryska kvar i bakhuvudet. Albin vägrade däremot säga något. Känner mig som om jag har en superpower nu när jag kan förstå vad folk säger på ryska, för man hör ju verkligen hur mycket ryska som helst här i Helsingfors. I och för sig tappar jag tråden genast någon säger nåt intressant eller relevant men allt oviktig förstår jag (en riktig superpower alltså!).

Glad midsommar!

 

Comments are closed.