Let it snow

Snö! Igår vaknade vi upp med en vit trädgård och lyckan var stor. Det är inte helt enkelt att hitta på program för de små tomtarna jag försöker underhålla varje dag, och en dag i pulkabacken passade perfekt. Tror verkligen det blev just bara en dag eftersom det nu till helgen lovas väldigt många plusgrader, men en bra start i alla fall! Jag körde upp till Cobenzl precis brevid oss och träffade ett annat glatt gäng som också har småtomtar att underhålla. Drack varm äppelsaft med kanel (använder min mintgröna termos mer än någonsin nu i lockdownlivet) och pratade om hur tråkigt det är att julmarknaderna inte får öppna i år. Det kom nämligen ny information här om dagen om lockdownen, som i övrigt fortsätter ända över nyår, men med lite mindre strikta regler om utegångsförbud och hur man får träffa folk. Butikerna får också hålla öppet igen. Förskolan tar som tur emot alla barn från och med måndagen, men genast på tisdagen är det katolsk helgdag, och istället för förskola ska vi vara hemma och fundera kring Jungfru Marie obefläckade avlelse. Skulle säga att vi hade klarat december i år också utan just den dagen!

Jag tror bestämt det får bli pepparkaksbak den dagen, har just gjort en stor beställning på varor från Svenska kyrkans julmarknad, bland annat färdig pepparkaksdeg. Marknaden är bara online i år, och i takt med att jag skrollade igenom produkterna hade jag svårare och svårare att klara mig utan alla svenska delikatesser och traditionellt julpynt som jag ju i och för sig annars klarar julen rätt väl utan. Hejdade mig vid de finska pinnarna jag ville köpa till vårt självständighetsfirande på söndagen. Däremot handlade jag nyponsoppa på pulver, som våra grannar som är bra på friluftsliv, lärt mig att är precis vad man ska ha med i parken och tanka barnen med. Alltså uppvärmd i termos. Sjukt gott!

Inte direkt på tal om nyponsoppa, men den här maskinen vi brukar passera uppe på berget är så fantastiskt österrikisk. Men annars då?  Näe, händer inte så mycket helt enkelt. Matilda bestämde sig för att förgylla hemmalivet med att bli blöjvägrare utan att närmare ha bekantat sig med fenomenet potta, så det skapar i allafall innehåll i vardagen. Mycket vilja i den lilla tösen annars också. Hon går omkring här hemma och bestämmer sig för olika projekt och viker inte före hon vunnit. Baaa baa baaa vrålar hon när hon ser badkaret och miiiiiin när hon ser något hon då vill ha. Väldigt högt och bestämt gastar hon ända tills hon får sin vilja igenom. Övertygande dessutom, och en av de få fajter hon varje dag förlorar är den i köket om saaa saaaa (köksaxen). Annars brukar hon utgå som vinnare och då flinar hon nöjt och tar dagens fjärde bad.  

Comments are closed.