Ett litet ryskt hösthej


Skomakarens barn får gå med trasiga skor och den här glada konsulatbebisen fick vänta på sitt visum några veckor längre än planerat. Kan ju hända att  hennes föräldrar var lite skyldiga men vi erkänner naturligtvis ingenting. Dessutom är amningshjärna och allmän förvirring av att vi ju redan var en sväng till St Petersburg helt legitima ursäkter till att inte ha full koll på hela flockens resedokument. Men nu är i alla fall allt fixat och vi är tillbaka i vardagslivet här i öster. Vi hann dessutom fram precis nästan till den ryska höstterminen. Skolstarten här är den första september för alla dagisar och skolor och då firas skolbarnen med blommor (det här baserar jag på den säkra källan mitt facebookflöde). Albinski fick ingen blomma men däremot sällskap i några dagar, vi körde lite dagisinskolning igen när sommarlovet blev hela fyra månader långt.

Och vad har hänt under denna långa sommar då? Inser att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag när Matilda faktist fördubblat sin ålder sedan sist. Senast vi hördes var vi i alla fall här och hälsade på en julivecka.

Sommardag vid Vinterpalatset.

Han är mån om sina 10 000 steg per dag.


Andra platser vi hängt på i sommar är plagen i Hangö. Omklädningshytter är guds gåva till ammande spädbarnsmammor på stranden. Bänk med inbyggt sol & vindskydd. Genialt.


Sedan några veckor på olika sommarstugor. Hon ser liten ut i famnen men mängden grejer man har med sig på sin sommarturné med bebé är helt galen. Vi fyllde en hel Volvo och ändå var det alltid något babynest som saknades.

Den sista semesterveckan körde vi ner till Sveriges västkust. Minst sagt pittoreskt landskap.


Vandrade i gränder mellan nymålade hus.

Hyrde båt. Nä, men det var mycket snack om att hyra båt nästa gång. Nu var det väldigt skönt att inte lasta ombord hela entouraget på en båt.


Härligt var det! Simmade i underbart friskt vatten, ammade, åt räkor typ varje dag, ammade, bytte jättemånga blöjor och gav upp ett restaurangbesök pga två barn som började vråla i kör. Så inte fullt lika fridfullt som havet på bilderna men himla bra för det.

Efter en sommar av kappsäcksliv var det faktist skönt att komma tillbaka till vardagsliv och rutiner igen. Och vardag är extra lätt att gilla när det är varmt och sol och mammaledigt. Tror dessutom St Petersburg gör sig allra bäst i september. Mer om det en annan dag!

Comments are closed.