En marsmånad fast-forward

Vårhälsning!

Så här såg här ut i februari när Annalehti hälsade på och intervjuade mig om livet i staden. Jag blev nöjd med artikeln! Fina bilder de hade valt och helheten stämde. Man vet ju aldrig vad journalisten väljer att skriva om när man pladdrar på i många timmar och det ska resultera i en kort text, men det blev fint.

Äntligen är vintern över i St Petersburg. Vi körde en fast-forward och hängde en evighet i Helsingfors, åkte sedan över till Stockholm några dagar och kom tillbaka till St Petersburg den här veckan. Det var något med vintern i år, jag tyckte den aaaldrig tog slut, vi snörvlade och halkade omkring och tyckte att alla istappar hängde hotfullt över huvudet på oss. Så då kändes en liten paus från den ryska vargavintern så lockande att efter flytten i början av mars så blev Albin och jag lite oplanerat kvar i Finland i två veckor. Skolkade från dagismorgnar och föreningsmöten och fixade i skick vår nya Helsingforslägenhet istället. Och hängde med alla vänner vi inte hinner se under korta veckoslut. Himla trevligt, och som jag gillar vår nya lägenhet. Längtar till maj när jag flyttar hem över sommaren för bebéns ankomst. 

Amos Rex trappor

Och förra helgen åkte vi alltså till Stockholm och hälsade på vänner. Ungefär alla jag känner har flyttat till Stockholm, och jag hade inte haft nåt emot att göra det samma efter våra tre år här. Våren passade på att göra entré och ingen klagade. Frukosten på hotell Diplomat var en vinnare och bilbanan på Skansen en hit. Vi koncentrerade vårt zoobesök på den och såg i övrigt bara en grisfamilj i sten och skymten av en säl. Och Petersburg då? Vi återvände en sen natt, svor lite över snöstormen men sen blev ändå allt bra. Ordnade en cocktailfest för IWC på Four Seasons och det blev en flottare onsdagskväll.

Albin var glad att återse sin ryska barnvakt Lena, och han försökte först övertala henne att tala svenska, sen göra sig förstådd genom att tala svenska med en mycket imponerande rysk accent för att sen ändå börja tala sin sjukt gulliga och väldigt flytande ryska med henne.

Och på fredagen kom min bror och hans flickvän hit. Vi gick genom en solig stad förbi alla trevligheter vi har på vår väg in till stan – sommarträdgården, Mihailovskijträdgården och Gribojedovakanalen in till Nevskij. Det var konserter i varje gathörn, så bra grej med denna stad genast vintern är förbi. Sedan åt vi på Biblioteca och avslutade dagen med att se på båtvideon på youtube till ett på natten. Jag var inte ansvarig för sista programpunkten men det var onekligen rätt så mysig fredagsunderhållning. 

På lördagen solade vi nästipparna på lekplatsen på New Holland och lunchade på Kuznya House, en av mina favoritrestauranger som jag just såg att finns med på top 10-listan här.

Jag har nått stadiet av min graviditet när jag rör mig lika graciöst som en flodhäst och dessutom inte vågar gå så långa sträckor eftersom det känns som att den här ungen har bråttom till världen. Lite nytt för mig, eftersom jag hittills haft turen att inte märka av mitt dräktiga tillstånd så mycket, spelade tennis fram till för några veckor sedan och har gått långt utan problem. Men nu fick min guidade rundtur i fredags gå i snigeltakt och på lördagen åkte vi mycket bil. Ett ganska bra sätt att se den här enorma staden egentligen. 

Himla trevlig helg i alla fall och nu (söndagkväll, men jag råkade somna när jag skulle publicera) åkte de unga tu precis till tåget och hem till sin gulliga labradoodel. I rätt dygnsrytm dessutom, eftersom vi ju inte sysslar med sommar- och vintertid här i Ryssland, utan nu hamnar i Helsingforstid. Praktiskt!

Comments are closed.