En första resa österut

Tiden går fort när man har roligt, men inte alltid när man åker tåg med två barn. Är vi framme nu, frågade Albin i Dickursby och då hade vi just ätit upp allt vårt tåggodis. Sedan upprepade han hoppfullt frågan på varje station fram till Viborg då han somnade på min väska. Matildushka  tyckte däremot inte att det var någon bra idé att sova bort sin första tågresa österut utan höll sig duktigt vaken nästan hela tiden genom att turvis vråla och äta.

Lillan har fått sitt första pass och eftersom  Seba ska jobba nästan hela juli så packade jag ihop oss på landet och så åkte vi hit till St Petersburg för en rysk sommarvecka. Första tågresan ensam med två ungar var jag inte orolig för eftersom Allegrotåget är så himla bekvämt och folk brukar vara hjälpsamma. Men när vi kom fram var jag inte längre så kaxig utan förvandlades istället till nordisk hönsmamma och ratade argsint taxin vi skulle åka hem med eftersom den kändes alltför sovjetisk för min nykläckta ankunge. Istället blev det en promenad hem genom den helt sjukt trafikerade staden. Efter att i några veckor bara ha andats friska havsvindar och blåbärsris hade jag kanske lite glömt hur luften blir av en biljon bilar som är påväg hem i kvällsrusningen.

Men rätt glada var vi för det när vi gick över bron från Finlandskij till Litenji och dessutom var folk lika vänliga som jag kom ihåg och rusade fram för att öppna dörren för vagnen, erbjuda en bekvämare stol när jag ammade på stationen och lyfta vagnen över höga trottoarkanter.  Och då blir man ju glad!

De här två blir man också glad av (och kanske även lite trött).

Vi fick en somrig dag här innan solen gömde sig bakom ett sällsynt elakt och aktivt regnmoln.

Så inte helt helt lika soligt och somrigt här som på mitt instagramflöde, men istället har vi sysselsatt oss med restaurangbesök. Här kan man gå på fantastiska restauranger också i sällskap av barn och stora barnvagnar och utan att gå i konkurs. Skönast är det om barnen sover och det gjorde de en kväll när vi tog bussen till restauranggatan Rubensteina och träffade kompisar. Igår regnade det så mycket att vi fick hållas mycket nära hemmet, och då är det ju tur att det i huset bredvid finns en superbra restaurang, Mr Bo.  Så då blev det en kväll där, gott!

Comments are closed.